StoryEditor

Ficov poradca sa bráni v kauze Galanta a ostro obviňuje SaS: Je to organizovaná banda

29.09.2016, 11:13
Erik Tomáš predložil médiám dôkazy o tom, že platí jeho verzia rozhovoru s matkou Natálie.

Poradca premiéra Roberta Fica a člen sociálneho výboru Erik Tomáš sa dnes na brífingu bránil voči obvineniam a podaniu trestného oznámenia matky Natálie v kauze zneužívaných detí v galantskom ústave.

Podľa Tomáša mama Natálie nechcela podať trestné oznámenie na neho a mala byť podľa neho k tomu dotlačená.

Samotná Drahomíra trvá na tom, že nikdy nechcela a nechce podať trestné oznámenie na moju osobu. Povedala mi, že sa jej ľudia vyhrážajú a že ju v tom nechajú samú, ak to oznámenie nepodá. SaS je organizovaná banda. Kruh sa uzatvára," povedal Erik Tomáš.

Slovný útok na SaS

Konkrétne obvinil aktivistku Moniku Kozelovú, že sa nemala zúčastniť na apolitickom proteste. "Kto to je Monika Kozelová? Je to asistentka poslankyne a podpredsedníčky parlamentu Lucie Nicholsonovej a vo voľbách kandidovala za stranu SaS," dodal Tomáš.

Tomáš potvrdil, že sa v stredu (28. 9.) s matkou Natálie Drahomírou stretol.

"Sama o to požiadala. Urobil som to, čo som sľúbil, že sa stretnem so všetkými aktérmi kauzy. Hneď na začiatku rozhovoru mi povedala, že na mňa nechce ani nikdy nechcela podať trestné oznámenie. Pre mňa bola téma uzavretá," popisoval udalosti Tomáš.

Poslanec uviedol, že potom sa asi 90 minút bavili o samotnom prípade.

"Na záver som povedal, že o tomto stretnutí chcem informovať médiá cez status na sociálnej sieti, ale neurobím tak bez toho, kým mi matka Natálie neschváli každú jednu vetu a každé slovo. Predpokladal som, čo sa môže diať, preto som si dával pozor," vysvetlil svoje konanie Tomáš.

"Drahomíra o tom vedela"

Vyhlásenie o stretnutí podľa jeho slov spísali spolu s Drahomírou, pričom ona sama mala trvať na vete, že nikdy nechcela ani nechce podať na Tomáša trestné oznámenie.

"Po napísaní vyhlásenia som matke Natálie dvakrát to vyhlásenie prečítal, prečítala si ho aj ona už za prítomnosti dvoch svedkov a následne za prítomnosti dvoch svedkov môj status podpísala," konštatoval Tomáš a novinárom ukázal list papiera, na ktorom je text statusu a tvrdenie, že tento status zodpovedá obsahu rozhovoru. Podpísaní sú Tomáš aj Drahomíra.

Večer po ich stretnutí aktivistka Monika Kozelová rozoslala do médií tlačovú správu, kde tvrdila, že Tomáš o trestnom oznámení zavádzal a že na stretnutí nevedel matke ani doložiť písomne povolenie na zverejnenie listu Natálie.

"O trestnom oznámení som nezavádzal, dôkazom je podpísaný status. Písomný súhlas na zverejnenie listu som matke nepredložil, lebo si ho nepýtala. Tu je písomný súhlas Natálie so zverejnením listu," ukázal Tomáš ďalší doklad novinárom.

01 - Modified: 2024-04-16 08:08:29 - Feat.: - Title: Kauza herca Baldwina, ktorý pri nakrúcaní zastrelil kameramanku, má dohru. Do väzenia však nejde on, ale niekto úplne iný 02 - Modified: 2024-04-15 11:16:59 - Feat.: - Title: Pellegriniho Hlas sa rozhodol. Za šéfa parlamentu nominuje Rašiho 03 - Modified: 2024-04-05 11:27:15 - Feat.: - Title: Fico sa ostro vyhranil voči SaS a PS. Tvrdí, že DPH nezvýši 04 - Modified: 2024-04-04 09:01:18 - Feat.: - Title: Vláda navýši finančný príspevok v rámci humanitárnej pomoci, vyhlásil Tomáš. Narásť má o 700 eur 05 - Modified: 2024-04-03 15:55:21 - Feat.: - Title: Výbor žiada pravidelnú správu o vyšetrovaní kauzy Rozuzlenie. Šutaj Eštok hovorí o ovplyvňovaní volieb
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
16. apríl 2024 18:57