StoryEditor

Toto je hyenizmus a chrapúnstvo. Danko ostro kritizoval Sulíka s Matovičom

23.08.2016, 11:35
Autor:
TASRTASRlmlm
Šéf Slovenskej národnej strany hovoril o aktuálnej situácii vo vládnej koalícii. Ostro vystúpil proti opozícii.

Šéf SNS Andrej Danko dnes na brífingu po predsedníctve strany ostro vystúpil proti opozícii a najmä proti Sulíkovej SaS a Matovičovmu OĽaNO-NOVA.

Danko na Sulíka: Je to zabetónovaný predseda

"Je veľmi ťažké rokovať so stranou, ktorej predseda je v Bruseli a užíva si život, alebo si príde na grémium, kde nemá čo robiť. Neviem či sa dá rokovať so stranou, ktorá má 120 členov a zabetónovaného predsedu," povedal Danko na margo Richarda Sulíka a SaS.

Na Matoviča poznamenal, že si nevie predstaviť rokovať s niekým, kto má štyroch ľudí v strane. "Navyše len uráža a neprináša žiadne riešenia. Vie len huckať."

Podľa neho správanie Sulíkovcov a Matovičovcov je hyenizmus a chrapúnstvo. „Je to chrapúnske správanie, myslia si, že môžu všetko monitorovať a sledovať," hovorí Danko. Narážal na fakt, že sa neznámi ľudia snažili dostať k jeho lekárskym záznamom.

SNS poslancov Siete neprijme

Danko ďalej povedal, že SNS neprijme poslancov Národnej rady za Sieť. Oznámil to po dnešnom rokovaní straníckeho predsedníctva šéf SNS a predseda NR SR Andrej Danko, ktorý zároveň dostal mandát na rokovania a podpis zmluvy trojkoalície Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd.

V koalícii tak bude chýbať Sieť, ktorá sa má zlúčiť s niektorou z koaličných strán. Zmluva trojkoalície by mala byť podpísaná tento týždeň.

"SNS nebude rozširovať svoj poslanecký klub. Bude disponovať len poslancami, ktorých získala vo voľbách," vyhlásil po rokovaní Danko, podľa ktorého je vylúčené, aby SNS integrovala Sieť.

"Ja takéto umelé spôsoby v politike neviem prijať. SNS má svoje starosti, vízie a robí so svojimi ľuďmi," doplnil.

V súvislosti s koalíciou uviedol, že SNS je stabilný partner. "SNS má za cieľ napĺňať svoje programové vízie, a nevidí dnes žiadnu inú alternatívu s akoukoľvek inou politickou stranou. Koalícia je v súčasnej dobe stabilná," zdôraznil Danko.

Poukázal, že koalíciu čaká na jeseň plodné obdobie. V parlamente sú návrhy, ktoré podľa neho riešia problémy ľudí.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-13 11:16:30 - Feat.: - Title: Pre Slovensko by bolo najlepšie, keby bol šéfom Národnej rady Danko, vyhlásil Fico 05 - Modified: 2024-04-13 09:55:50 - Feat.: - Title: Návrh z dieľne SNS: Poslanci chcú, aby mohli zamestnanci rekreačný poukaz preniesť na rodiča
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
20. apríl 2024 12:27