StoryEditor

Bugárovci schválili piatich odídencov zo Siete: Teraz si budeme nárokovať na ministerstvo

18.08.2016, 17:40
Most-Híd hovorí na brífingu po rokovaní Republikového predsedníctva a poslaneckého klubu o aktuálnej situácii.

Vládna štvorkoalícia sa zrejme zmení na trojkoalíciu. Potvrdil to dnes predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Z koalície by tak mala vypadnúť #Sieť, ktorá prišla o päticu poslancov. Tých dnes oficiálne Most-Híd prijal do poslaneckého klubu.

Most-Híd si bude nárokovať ministerstvo dopravy. Bugár už vie, kým by Romana Brecelyho nahradil. Na dnešnej tlačovej konferencii to však nepovedal.

Na otázku, či by ministrom mohol byť štátny tajomník rezortu dopravy Árpád Érsek odpovedal, že o tom ešte nehovorili. "Musí to byť človek, ktorý ovláda to ministerstvo, ale rozhoduje o tom republiková rada. Ja už viem, koho by som navrhol," uviedol Bugár.

Zároveň zdôraznil, že o zmenách v koalícii a vláde rozhoduje koaličná rada. "Bude treba rokovať na koaličnej rade akým spôsobom dôjde k usporiadaniu. Predpokladám, že štvorkoalícia sa zmení na trojkoalíciiu, ale o tom rozhoduje koaličná rada," povedal Bugár.

O nomináciách na ministra prípadne štátnych tajomníkov má rozhodnúť Republiková rada Mosta-Híd v sobotu 20. augusta. "O ďalších veciach ako aj personálnych vás budeme informovať vtedy, keď to budeme mať dorokované," povedal Bugár.

O prijatí Andreja Hrnčiara, Martina Fedora, Kataríny Cséfalvayovej, Igora Janckulíka a Eduarda Adamčíka rozhodlo republikové predsedníctvo aj poslanci Mosta-Híd. "Od tejto chvíle začíname pracovať v klube Most-Híd," poznamenal Hrnčiar.

Bugár potvrdil dnešné stretnutie s premiérom Robertom Ficom. Informoval ho o postupnosti v strane, pokiaľ ide o spomínané zmeny. "Informoval som aj o tom, že máme predsedníctvo, že padne rozhodnutie a po ňom zavolám pánovi premiérovi aj predsedovi národnej rady," poznamenal s tým, že o konaní koaličnej rady rozhodne premiér Fico.

01 - Modified: 2024-04-24 07:30:33 - Feat.: - Title: Poslanci v stredu pokračujú v diskusii k neziskovým organizáciám 02 - Modified: 2024-04-23 14:53:10 - Feat.: - Title: Výbor chce od poslanca Hlasu Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom 03 - Modified: 2024-04-23 07:16:20 - Feat.: - Title: Poslanci začali utorkové rokovanie diskusiou o verejnom obstarávaní 04 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 05 - Modified: 2024-04-14 09:10:00 - Feat.: - Title: Poslancov čaká stobodový program vrátane odstrelu medveďov a odvolania Šimkovičovej. O čom budú rokovať?
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
25. apríl 2024 03:58