StoryEditor

Spoliehal som sa na Fica, on sa však rozhodol obhajovať zlodejinu, vyhlásil Matovič

17.08.2016, 11:00
Igor Matovič a Veronika Remišová predstavili nové zistenia v kauze kompa.

Vyvodenie zodpovednosti v kauze Kompa je podľa Veroniky Remišovej z OĽaNO málo pravdepodobné. "V júni som sa stretla s ministrom životného prostredia pánom Solymosom a pýtala som sa ho, či plánuje vyvodiť zodpovednosť za kauzu kompa a zrušiť zmluvu so spoločnosťou Ponton City, ktorá kompu prevádzkuje," popísala Remišová.

Pár dní potom bol podľa poslankyne Obyčajných ľudí dodatok k zmluve zastupujúcim riaditeľom Andrejom Kasanom, ktorý bol vtedy posledný deň vo funkcii.

Súčasná prevádza kompy je podľa Ponton City najlepšie a najlacnejšie a firma sa do súťaže zapojí znova. "Obávam sa, že nové verejné obstarávanie vôbec nič nevyrieši," povedala Remišová.

Dodala, že za necelý rok štát zaplatil za prevádzku kompy viac ako dva milióny eur. "Keď ju prevádzkoval štát náklady boli vyše 490 670 eur ročne," poukázala.

"Som presvedčená, že tieto sa dajú použiť aj lepšie ako ich dať zbytočne do vrecka nejakej firme," vyhlásila.

Remišová poukázala aj na to, že štátny podnik Vodohospodárska výstavba uzatvoril zmluvu na poradenstvo pri verejnom obstarávaní s firmou Process Management, ktorá štátu radila aj pri kauze Kompa.

S touto istou firmou zrušil zmluvy v priebeho tohto týždňa minister dopravy Roman Brecely.

Líder Obyčajných ľudí Igor Matovič na tlačovej konferencii zhrnul doterajšie zistenia v kauze Kompa.

"Štát prevádzkoval kompu za sedem miliónov eur 15 rokov," popísal. "Pán Lazár, čestný to člen Smeru, podpísal zmluvu, na základe ktorej môžeme tejto firme, ktorá prevádzkuje kompu, za tých 15 rokov zaplatiť skoro až 70 miliónov eur," dodal Matovič.

"Celý ten tender bol pofidérny," povedal Matovič no pripomenul jeden špeciálny dodatok. Ten hovoril o tom, že keby prevádzkovateľovi kompy narástli náklady na naftu o určitú sumu, štát túto sumu preplatí 11-násobne.

"Špeciálne na tento dodatok som sa spoliehal, že Robert Fico na základe neho vyvodí zodpovednosť a pána Lazára vyhodí z pozície generálneho riaditeľa," poukázal Matovič. "Napriek tomu ho nevyhodil, túto zlodejinu obhajoval vlastným telom, vlastnou dušou so všetkou svojou energiou," povedal Matovič a pripomenul, že vtedy začal nosiť v parlamente tričko s nápisom "Fico chráni zlodejov."

01 - Modified: 2022-02-22 12:29:53 - Feat.: - Title: Tento kvíz ukáže, ktorý politik vo vás drieme. Môže to byť aj Záborská či Blaha 02 - Modified: 2021-09-22 13:16:34 - Feat.: - Title: Zuzana zo Solivaru svoju výhru dostane: Obohatí sa o 400-tisíc eur, ktoré jej utiekli v očkovacej lotérii 03 - Modified: 2021-09-05 10:56:36 - Feat.: - Title: Predčasných volieb sa neobávam, vyhlásil Heger. Tvrdí, že Matoviča ako lídra strany určite vymeniť nechce 04 - Modified: 2021-08-04 16:22:04 - Feat.: - Title: Pre štátnu zamestnankyňu sú neočkovaní "tupelami". Matovič má pre ňu tvrdý odkaz 05 - Modified: 2021-08-04 10:58:33 - Feat.: - Title: Do očkovacej lotérie sa zaregistrovalo už viac ako 300-tisíc ľudí. Toto Slovákom odkazuje Matovič
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
25. apríl 2024 00:31