StoryEditor

Opozícia urobila pred Ficovým bytom párty. Ak vydržíme, ich dni sú spočítané, odkázal Lipšic

Opoziční poslanci dnes urobili dva protesty proti Ficovi a Kaliňákovi. Pred luxusným komplexom Bonaparte a na námestí v Žiline.

Opoziční poslanci dnes zvolali "Bonapárty" pred luxusným komplexom, kde býva premiér Robert Fico. Išlo už o štvrtý protest, na ktorom poslanci spoločne s ľuďmi žiadali hlavu premiéra a ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Tentokrát sa však opozícia rozhodla, že urobí protest netradičným spôsobom. Na tribúne pred komplexom Bonaparte vystúpili viaceré osobnosti na čele s humoristom Jánom Gorduličom. Poslanci podávali ľuďom hotdogy, ktoré nazvali "Bonapárky," a osviežovali ľudí studenou vodou.

Celý protest v Bratislave sprevádzal koncert kapely Nocadeň, na záver protestu vystúpili aj poslanec OĽaNO-NOVA Daniel Lipšic a poslanec SaS Martin Poliačik.

"Ak vydržíme, tak si myslím, že ich dni sú spočítané. Proti nám je možno veľká presila vládneho aparátu, ale bežní prokurátori či bežní policajti sú na našej strane, chcú sa k nám pridať," povedal Daniel Lipšic. Protesty proti vládnej koalícii bud pokračovať cez víkend v Bratislave a v Banskej Bystrici.

Opozícia zatiaľ bude ľudí pozývať na grilovačku a vzhľadom na horúčavy budú poslanci rozdávať aj vodu zadarmo. V tom istom čase od 18.00 hod. sa koná protest aj na námestí v Žiline.

Protest pred luxusným komplexom Bonaparte v Bratislave (sledujeme online) 20:05 Protest bude aj v Banskej Bystrici 19:47 Na záver znie slovenská hymna Organizátor na záver protestu ďakuje ľuďom a vyzýva ich, aby vydržali. Protest sa končí spievaním slovenskej hymny.

Zdroj: MAFRA/Peter Mayer
19:46 Bilbord proti Kaliňákovi a Ficovi
Zdroj: HN/Pavlína Chalúpková
19:42 Lipšic: Bežní prokurátori a bežní policajti sú na našej strane „Ak vydržíme, tak si myslím, že ich dni sú spočítané. Proti nám je možno veľká presila vládneho aparátu, ale bežní prokurátori či bežní policajti sú na našej strane, chcú sa k nám pridať," hovorí Lipšic. Na záver svojho prejavu hovorí príbeh z Pána prsteňov.
Zdroj: MAFRA/Peter Mayer
19:38 Lipšic: Kauza Bašternák je len vrchol ľadovca „Melú z posledného, keď naposledy niekto hovoril o ulici, hovorili komunisti v roku 1989. Kauza Bašternák je len vrchol ľadovca toho, akým spôsobom táto chobotnica rozkráda náš štát, vyhlásil Lipšic. Ľudia sa búria proti vláde.  19:36 Napokon vystupuje aj Lipšic Napokon na proteste vystúpia aj poslanci Daniel Lipšic a Martin Poliačik. Lipšic hovorí, že im koalícia zablokovala dve schôdze, ľudia pískajú na koalíciu. 19:33 "Raz sa to všetko zmení, prebúram všetky steny" "Raz sa to všetko zmení, prebúram všetky steny," znie na proteste známy hit od skupiny Nocadeň.
Protest pred Bonaparte
Zdroj: HN/Peter Mayer
19:32 "Snáď to povzbudí ostatných ľudí" "Prišla som preto, lebo chcem zmenu, chcem, aby sa tu konečne dalo slušne žiť, aby ľudia neodchádzali a aby bola tá bezohľadná drzosť potrestaná. Neviem či to bude mať nejaký efekt, ale snáď to aspoň povzbudí ostatných ľudí a ja budem mať čisté svedomie," povedala na proteste v Žiline Zuzana Valachová z Martina. 19:22 Peter Pollák: Dajme pocítiť hnijúcej koalícii, že prišiel ich čas „ Verím, že by sme mali dať pocítiť tejto hnijúcej koalícii, že prišiel ich čas. Jeden Robert, nech odstúpi za to čo spravil a druhý Robert nech sa odsťahuje z bytu, ktorý bol postavený z našich daní.
Verím, že týchto skorumpovaných politikov pošleme do basy," povedal počas prejavu na proteste bývalý rómsky splnomocnenec Peter Pollák.
19:16 Stanko napokon nepríde Herec Richard Stanke nakoniec nepríde na dnešný protest. Bol na natáčaní v Prahe a nestihne sa v čase protestu presunúť do Bratislavy. 19:15 "Máme radi Slovensko." "Máme radi Slovensko," skandujú ľudia pred Ficovým bytom. "A ešte radšej ho budeme mať, keď Kali odstúpi. Aj do basy jasné." 19:08 Protest sa zmenil na koncert kapely Nocadeň Protestná akcia sa zmenila na koncert skupiny Nocadeň, rečníci sa medzi pesničkami snažia vtipnými poznámkami útočiť na Fica s Kaliňákom. 18:56 Takto sa protestuje v Žiline 18:53 "Je mi ľúto, že tu s nami nie je Robert Fico" "Medzi nás zavítalo 19. storočie. Nevedel som, že žijeme v Banánovej republike." "Je mi ľúto, že tu nie je s nami Robert Fico. Chcel by som poprosiť Janka Gorduliča, aby dal preč tú stenu. Ale asi to nebude možné," hovorí Hugo, ktorý zaujal na predchádzajúcom proteste svojím kostýmom. 18:47 "Toto nie je Balkán, sme v Európskej únii" Prišla som, pretože je potrebné znova nastoliť poriadok. Peniaze, ktoré sa kradnú, chýbajú žalostne v iných oblastiach, a je to zreteľne vidieť. Toto nie je Balkán, sme v Európskej únii," hovorí Miriam z Michaloviec, ktorá je momentálne nezamestnaná. 18:45 Poliačik osviežuje Kaníka Medzi hlavných osviežovačov sa zaradil aj poslanec SaS Martin Poliačik.
Poliačik a Kaník
Zdroj: HN/Peter Haluška
18:44 Akcia Bonapárky
Zdroj: HN
18:42 Ľudia pozdravujú z Bratislavy do Žiliny Cez mobil sa ľuďom prihovára poslankyňa OĽaNO-NOVA Veronika Remišová, ktorá je na proteste v Žiline. "Ľudia odkazujú, aby minister išiel do väzenia," hovorí Remišová. Ľudia v Bratislave pozdravili Žilinu. 18:33 Občiansky protest pred Bonaparte 18:32 "Možno to vecami pohne" Speváci z kapely Nocadeň hovoria, že sú radi, že mohli podporiť takúto vec. "Možno, možno to vecami pohne." 18:30 "Prišli sme sa pozrieť, ako si pán premiér gazduje" "Prišla som, lebo mám rada Roberta Fica aj s celou jeho bandou. Tak sme sa prišli pozrieť, ako si pán premiér gazduje," s humorom reaguje Ivana Daubnerová, Banská Štiavnica. 18:27 "Ak vydržíme, Kaliňák odstúpi" „Chcel by som férový proces. Nech sa to vyšetrí. Keď vydržíme, tak sa to všetko stane tak ako chceme a odstúpi aj Kaliňák.
Keď sa chlapci vrátia z dovolenky si povedia, že ešte je to tu stále a nezmizlo to," ukončil humorista Gordulič svoj prejav. 
18:25 Gordulič: Keby som mal toľko času takto zoskartujem na mlynčeku Gordulič si robí srandu z Bašternáka. "Musel byť jaký nasraný. Neee. A nič sa mu nestane, lebo minister vnútra ide vyšetrovať samého seba. Je to sedláčina. Dôjdu mu urobiť o dva mesiace domovoú prehladku. Keby som mal toľko času takto zoskartujem na mlynčeku, čo babka používa," hovorí Gordulič. 18:23 Je to sedlačina, hovorí Gordulič Protest začína svojím prejavom Ján Gordulič. "Mama aj keď budem môcť zobrať 12 miliónov nemôžem kradnúť? Je to sedlačina," hovorí Gordulič. Dodal, že sedlačina je učes ktorý nosí Bašternák. "Sedlačina je aj tá kožená bunda z 90. rokov, ktorú nosí." 18:23 Pred Bonaparte je malý festival Daniel Lipšic robí účastníkom hot-dogy, organizátori rozdávajú tričká a vodu. Ľuďom hrá skupina Noc a deň. Pred bytom premiéra to vyzerá ako na malom festivale, atmosféru si užívajú stovky ľudí.
Zdroj: HN/Peter Haluška
Zdroj: HN/Peter Haluška
18:12 "Všetky dôkazy smerujú k jednoznačnému záveru" "Prišiel som, pretože vláda mala už dávno odstúpiť. Všetky dôkazy smerujú k jednoznačnému záveru. Každému logicky zmýšľajúcemu človeku to musí byť jasné," hovorí IT manažér Jozef zo Stropkova.
Zdroj: HN/Peter Mayer
18:06 „Prišiel som, aby som bojoval proti korupcii" „Prišiel som, aby som bojoval proti korupcii. Je smutné, ze ľudia musia nútiť ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby si spytoval svedomie. Mal by to vedieť sám," hovorí pred začiatkom protestu právnik Pavol z Piešťany. 17:43 Ľudia budú protestovať aj v Žiline Protest za odvolanie ministra vnútra Roberta Kaliňáka sa uskutoční od 18.00 hod. aj v Žiline na námestí. 17:42 Na proteste vystúpi aj Markovič Na proteste vystúpia okrem Jána Gorduliča aj humorista Milan Markovič či herec Richard Stanke. 17:41 Slovákov sme sa pýtali na protesty pred Bonaparte. "Nemá to význam. Je to davová psychóza"
17:40 Na protest príde aj Ján Gordulič 17:39 Začína sa Bonapárty Dnes sa koná pred luxusným komplexom, kde býva aj premiér Robert Fico, Bonapárty. Opozícia láka ľudí aj na grilovačku.

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-16 19:03:09 - Feat.: - Title: Koaličný valec. Opozícia kritizuje odvolanie Jána Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady 03 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 04 - Modified: 2024-04-15 13:11:49 - Feat.: - Title: Príspevok na opatrovanie detí s ŤZP by sa mohol zvýšiť zo 100 na 300 eur, navrhuje opozícia v parlamente 05 - Modified: 2024-04-15 14:22:15 - Feat.: - Title: Fico kritizuje opozíciu: Nerozumeli tomu a my sa s tým teraz boríme. U Ódora nepohli ani prstom
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
19. apríl 2024 21:48