StoryEditor

Kollár je len maskot, Sme rodina vedie manipulátor Krajniak, tvrdí vyhodená trojica

08.06.2016, 14:35
Z poslaneckého klubu hnutia Sme rodina vylúčil šéf strany Boris Kollár troch poslancov.

Šéf strany Sme Rodina Boris Kollár vylúčil zo strany troch poslancov Martinu Šimkovičovú, Petra Marčeka a Rastislava Holúbka.

Rastislav Holúbek Martina Šimkovičová Peter Marček TASR/Michal Svítok

Poslanecký klub má tak už iba osem členov.

"Chcem sa ospravedlniť, že som dal na kandidátku takýchto ľudí. Títo traja naši už bývalí poslanci hlasovali vždy opačne. Nezúčastňovali sa rokovaní a potom oni nevedeli, netušili," vyhlásil Kollár na brífingu.

Holúbek a Marček boli zároveň vylúčení z hnutia, ktorého boli členmi, Šimkovičová členkou nebola.

Poslanec Milan Krajniak doplnil, že Šimkovičová hlasovala na májovej schôdzi pléna za Holúbeka, čo rokovací poriadok zakazuje.

Vyzval ju preto, aby sa vzdala mandátu. Holúbek uvádzal hlasovanie o zákone, ale kartu si zabudol na svojom poslaneckom mieste. Vtedy zaňho mala Šimkovičová hlasovať. 

"Mandátu sa nevzdám"

"Mandátu sa nevzdám. Išlo o hlasovanie o prívesných vozíkoch, na ktorom sme sa celé hnutie vopred dohodli, že hlasujeme za. Kolega bol spravodajca a zabudol si kartu, keďže rečnil z pultu. Rukou ukázal, že hlasuj. A ja si plne priznávam svoju nováčikovskú chybu, že som v spontánnej reakcii stlačila gombík," odpovedala TASR Šimkovičová s tým, že za chybu sa bude zodpovedať.

Podobný prípad sa stal v roku 2009, kedy vtedajšia opozičná poslankyňa Iveta Radičová hlasovala za svoju stranícku kolegyňu Tatianu Rosovú. Radičová si uznala chybu a vzdala sa poslaneckého mandátu.

Kollár na brífingu skonštatoval, že podľa jeho informácií rokujú spomínaní poslanci so stranou Sieť.

"Ak si chce Radoslav Procházka takto kupovať poslancov, tak by mal okamžite odísť z politiky," doplnil Kollár.

Procházka: Nepotrebujeme nič

Trojica poslancov Národnej rady SR Martina Šimkovičová, Peter Marček a Rastislav Holúbek, ktorých vylúčili z poslaneckého klubu opozičného hnutia Sme rodina, s koaličnou stranou #Sieť o spolupráci nerokuje. Pre TASR to dnes uviedol líder #Siete Radoslav Procházka s tým, že žiadne nábory sa nekonajú.

"Ja a priori nevylučujem žiadnu diskusiu na žiadnu tému, ale toto nie je téma. Neprebiehajú žiadne rokovania. Vnútorné problémy Sme rodina nech rieši Sme rodina," odkázal Procházka.

#Sieť od volieb pre nízky počet poslancov poslanecký klub nemá, príchodom tejto trojice by sa to mohlo zmeniť. Procházka však tvrdí, že to nepotrebujú. "Nepotrebujeme nič, koalícia je stabilná v zostave, v akej funguje dnes a absolútne žiadne nábory nepotrebuje a ani ich nerobí," dodal.

Kollárom manipuluje Krajniak, tvrdí odchádzajúca trojica

Boris Kollár je neurotik, ktorý sa nedokáže ovládať, ako politik je neschopný, tvrdí trojica opúšťajúca hnutie Sme rodina - Martina Šimkovičová, Peter Marček a Rastislav Holúbek - v spoločnom stanovisku, ktoré na tlačovej besede prečítal Marček.

„Mali sme výhrady k jeho vulgárnemu vyjadrovaniu,“ tvrdia. Kollár je podľa nich len maskotom a hnutie riadi Milan Krajniak, ktorého označujú za manipulátora.

Okrem vulgárneho slovníka im prekáža, že Sme rodina nie je súčasť opozičnej rady, pripisujú to práve spôsobu komunikácie. Zároveň vytkli to, že sa nezačali tvoriť regionálne štruktúry a že hnutie je v spoločnosti považované za nesystémové. 

Kollárove aktivity podľa trojice riadi Krajniak, poslanec za Sme rodina, ktorý mal podľa nich využiť Kollára na to, aby sa dostal do parlamentu.

Deklarujú, že do žiadnej strany ani klubu nevstúpia, ani do Siete.

01 - Modified: 2024-04-25 16:46:35 - Feat.: - Title: Malatinec novelu o medveďoch podporuje, Stohlová ju nepovažuje za funkčnú a bezpečnú 02 - Modified: 2024-04-25 12:59:54 - Feat.: - Title: Nedostavil sa na vypočutie. Opozícia vyzvala prezidenta Finančnej správy, aby zodpovedal otázky na schôdzi 03 - Modified: 2024-04-25 06:32:09 - Feat.: - Title: Poslanci majú v tomto roku zarábať vyše 6600 eur. Žijúci mimo Bratislavy dostanú ešte viac 04 - Modified: 2024-04-24 07:30:33 - Feat.: - Title: Poslanci v stredu pokračujú v diskusii k neziskovým organizáciám 05 - Modified: 2024-04-23 14:53:10 - Feat.: - Title: Výbor chce od poslanca Hlasu Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
26. apríl 2024 07:31