Igor Matovič, OĽaNO-Nova
StoryEditor

Matovič obvinil Procházku: Je zadlžený až po uši a peniaze mu zabezpečí iba Fico

14.03.2016, 12:14
Strana Igora Matoviča OĽaNO-NOVA na tlačovej konferencii vyzýva poslancov za strany Most-Híd a Sieť.

Igor Matovič dnes na tlačovej konferencii viackrát ostro kritizoval šéfa Siete Radoslava Procházku. "Je zadlžený až po uši, čo je verejné tajomstvo. Tieto peniaze musí splatiť a vie mu ich zabezpečiť iba Fico tým, že mu Procházka bude robiť poskoka vo vláde," obvinil Procházku šéf OĽaNO-NOVA.

"Chceme predčasné voľby"

Matovič dodal, že jeho hnutie by chcelo predčasné voľby. Vyriešilo by to podvod na voličoch, ktorého sa podľa Igora Matoviča dopúšťajú strany Smer, SNS, Most-Híd a Sieť.

Veríme, že pri takom podvode, aký páchajú, sa v prípade nových volieb pravicoví voliči prerozdelia medzi nás a SaS. Ak by boli v týchto mesiacoch, sme schopní získať väčšinu," vyhlásil Matovič na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente.

Podvodu sa majú strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a Sieť dopúšťať tým, že vopred dohodli koalíciu, ktorú teraz akože tvoria. Podľa hnutia ide iba o vopred zosnované divadlo.

"Už minulý týždeň v utorok som dostal informáciu z prostredia Andreja Danka, že budú hrať ústretových a naklonených k vytvoreniu pravicovej vlády s tým, že Andrej Danko príde na sneme s dôvodom, prečo nevstúpi do pravicovej vlády a Sieť a Most sa obetujú," povedal Matovič.

Je to vláda oligarchov, vyhlásil Lipšic

Daniel Lipšic nazýva vznikajúci kabinet vládou oligarchov. Matovič zároveň vyzýva členov Mosta-Híd a Siete, aby počúvali svojich voličov a odmietli vládu so Smerom.

Ak strany vstúpia do vlády so Smerom, mali by členovia dvojice pravicových strán odísť, ako to avizuje Miroslav Beblavý, Katarína Macháčková a Simona Petrík zo Siete. Matovič ponúka prípadným odídencom miesto vo svojom poslaneckom klube.

01 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 02 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 03 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár) 04 - Modified: 2024-04-10 11:54:48 - Feat.: - Title: Čaputová chce zostať na Slovensku. Nemám záujem vstúpiť do politiky, odkazuje 05 - Modified: 2024-04-10 10:37:51 - Feat.: - Title: Po Slovensku vylepili proruské billboardy: Ku kontroverznej kampani sa prihlásili Demokrati
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
20. apríl 2024 05:26