StoryEditor

Kaník odporúča voliť SaS: Majú najlepší program a žiadnych oligarchov

29.02.2016, 21:29
Autor:
TASRTASR
Podporou liberálov chce Kaníkova strana mobilizovať nielen svojich voličov, ale aj nerozhodnutých občanov a voličov SaS.

Ľudovít Kaník a jeho politická strana Demokrati Slovenska podporia vo voľbách stranu SaS. Oznámil to Kaník na dnešnej tlačovej konferencii v Národnej rade SR. Potvrdil avizované odstúpenie z predvolebného boja.

"Strana, ktorú podporujeme, je SaS. Vybrali sme si stranu, ktorej program je nám najbližší. Ktorej program považujeme spolu s naším za najlepší," vysvetlil Kaník s tým, že pri SaS nie sú pochybnosti o jej financovaní. "Nie sú v jej pozadí oligarchovia," poznamenal.

Podporou liberálov chce Kaníkova strana mobilizovať nielen svojich voličov, ale aj nerozhodnutých občanov a voličov SaS. "Aby videli, že má zmysel ísť do volieb a podporiť tak výsledok stredopravých síl. Aby sme zabránili vláde tej, ktorá vládne teraz," doplnil Kaník.

Pre odstúpenie sa Kaníkovi Demokrati Slovenska rozhodli preto, že nemajú dostatočne silnú voličskú podporu a nechcú, aby vo voľbách prepadli hlasy. "Nebudeme tí, ktorí spôsobia prepad hlasov a ohrozia tak výsledok stredopravých strán. Nebudeme tí, ktorí budú naháňať hlasy pre Smer, ktoré môže získať len prepadnutými hlasmi," vysvetlil.

Na otázky o tom, či má za podporu SaS sľúbené pre seba či svojich ľudí posty, ak bude SaS vo vláde, uviedol, že Demokrati Slovenska o postoch s liberálmi nehovorili. "Je predčasné špekulovať," doplnil. Kaník na záver vyzval ľudí, aby išli voliť.

Kaníkova strana chce pokračovať vo svojom fungovaní, chcela by sa zapojiť do regionálnych či komunálnych volieb. Kaník zdôraznil, že strana nevznikla preto, aby drobila pravicu. Mieni pokračovať v zjednocovaní pravice.

Kaník už vo voľbách v roku 2002 urobil takýto krok so svojou Demokratickou stranou. Vtedy odstúpil v prospech SDKÚ Mikuláša Dzurindu. V druhej Dzurindovej vláde sa Kaník stal ministrom práce. Neskôr ho na čele rezortu nahradila Iveta Radičová.

Rozhodnutie Ľudovíta Kaníka a výzva pre jeho voličov a podporovateľov stranu SaS teší. „Oceňujeme podporu Ľudovíta Kaníka a tešia nás najmä dôvody jeho rozhodnutia, čiže to, že SaS má najlepší program a čisté financovanie bez akýchkoľvek vplyvov oligarchov," reagoval predseda SaS Richard Sulík.

Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 5. marca. Voliť môžu všetci občania SR, ktorí majú v deň hlasovania aspoň 18 rokov. Na Slovensku máme viac ako 4,4 milióna oprávnených voličov. Štát vyjdú voľby na 10,7 milióna eur.

01 - Modified: 2017-03-01 13:33:09 - Feat.: - Title: "Neznáma" automobilka odhalila svoj prvý samostatný model. Konkurovať bude Mercedesu či Audi 02 - Modified: 2016-06-21 11:23:44 - Feat.: - Title: Nielen Sulík a Matovič, protesty proti Kaliňákovi chystajú aj ďalšie strany 03 - Modified: 2016-03-23 09:21:24 - Feat.: - Title: Dvaja poslanci prišli so židovskými hviezdami. Je to cirkus, vyhlásil Kotlebov poslanec 04 - Modified: 2016-03-15 11:49:38 - Feat.: - Title: Z Mosta nikto iný neodchádza, vyhlásil Bugár. Rokovania so Smerom pokračujú 05 - Modified: 2016-03-06 18:29:32 - Feat.: - Title: Kto volil Kotlebu? Každý piaty má vysokú školu
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
16. apríl 2024 05:25