StoryEditor

Kollár odhalil nové fakty o Procházkovej kampani: Niekto si ho kúpil a už nebude slobodný (video)

21.01.2016, 09:29
Šéf strany Sme rodina a majiteľ Fun rádia hovoril na tlačovej konferencii o financovaní strany Sieť.

Šéf strany Sme rodina a majiteľ Fun rádia Boris Kollár na tlačovej konferencii vyhlásil, že Radoslav Procházka klamal ohľadne financovania svojej kampane.

Šéf strany Sieť tvrdil, že na kampaň si zobral úver vo Fio banke a ručí za neho svojím majetkom. Kollár má však iný názor. "V novembri 2015 sa novinári Procházku pýtali, z čoho platí kampaň. On povedal, že si zobral úver, dnes takmer tri milióny eur a že ho garantuje celým svojím majetkom a financiami od štátu za volebný výsledok strany," pripomenul Kollár.

Boris Kollár: Klamstvá Procházku

Za nepravdivý označil aj Procházkov výrok, že banke ručí aj peniazmi, ktoré mimoparlamentná Sieť dostane za volebný výsledok od štátu.

"Boli sme v Prahe na rokovaní vo Fio banke, požiadali sme o úver, predložili sme svoje volebné preferencie a chceli sme asi 500-tisíc eur. Od bankárov sme sa dozvedeli, že by okrem týchto percent určite riešili aj nejakú formu zaistenia. Ručiteľom nemusí byť vraj štatutár strany, ale niekto, kto nie je vidieť, ale nejako ovláda stranu,“ tvrdí Kollár.

Podľa neho ak by mali preferencie aj 40 percent, banka povedala, že „tiež by zrejme riešila ručenie, lebo je to politika Fio banky, že na samotnú pohľadávku zo štátu nedá nič. Je to teda ďalšie klamstvo Procházku." Kollár dodal, že jeho strana v skutočnosti úver nechcela, chcela si len preveriť tvrdenia Procházku.

Človek z chorého systému

Procházka je podľa neho tiež len človek z chorého systému, ktorý vládne na Slovensku. „Je jasné, že si Procházku niekto kúpil a teraz už nemôže byť slobodný a nemôže konať v prospech ľudí. Nezmeníme Fica ani Procházku ani starých politikov, ale musíme zmeniť chorý politický systém,“ dodal Kollár. Vyhlásil, že tuší, kto stojí za šéfom Siete, ale keďže nemá dôkazy, tak jeho meno nezverejní.

Šéf strany Sme rodina skonštatoval, že on na volebnú kampaň minie maximálne 200-tisíc eur. „Nebudeme si kupovať voličov trojmiliónovou reklamou. Buď nám ľudia uveria, alebo nie. Ale som presvedčený o tom, že sa dostaneme do parlamentu,“ vyhlásil Kollár.

Sieť obvinenia odmieta

Strana Sieť Kollárove obvinenia odmietla. "Financovanie Siete je čisté a pod najväčšou verejnou kontrolou, aká je možná. Cieľom nášho úsilia nie je šíriť bludy o iných, ale predstaviť ľuďom plán, ktorý zvýši kvalitu ich života. Šírenie bludov prenechávame tým, ktorí žiadny takýto plán nemajú," reagovala hovorkyňa strany Karolína Ducká.


 

01 - Modified: 2008-01-14 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: O totalite, normalizácii a diktatúre kreatúr
01 - Modified: 2022-08-31 15:00:00 - Feat.: - Title: Google, AOL či Yahoo. Pozri sa, ktorí giganti vládli internetu v minulosti a kto im kraľuje teraz 02 - Modified: 2022-06-08 09:47:08 - Feat.: - Title: Pčolinský nepredpokladá, že by Sme rodina hlasovala za odvolanie Sulíka 03 - Modified: 2022-06-05 18:04:38 - Feat.: - Title: Kollárov sľub o nájomných bytoch v Nitre je vo vzduchoprázdne. Mesto len krúti hlavou 04 - Modified: 2022-05-25 15:25:12 - Feat.: - Title: Parlament schválil zákon o podpore štátneho nájomného bývania 05 - Modified: 2022-05-12 10:43:40 - Feat.: - Title: Kollár o nájomných bytoch: Keď mi to koalícia neschváli, tak prestanem byť súčinný
menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/politika, menuAlias = politika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
20. apríl 2024 15:52