TASR/Pavel Neubauer
StoryEditor

Krajniak kandiduje na prezidenta: Verím si aj na druhé kolo

31.05.2018, 10:25
Autor:
klkl
Opozičné hnutie Sme rodina predstavilo svojho prezidentského kandidáta.

Kandidátom hnutia Sme rodina v budúcoročných prezidentských voľbách bude poslanec Milan Krajniak. Oznámili to na štvrtkovej tlačovej konferencii predstavitelia Sme rodina.

Krajniak chce byť prezidentom, ktorý bude pomáhať ľuďom. "Aby som naplnil to, čo ľudia od politiky už roky očakávajú a čoho sa im nedostáva a to je pomoc. Kandidujem preto, aby ste už konečne cítili, že politik môže aj pomáhať," vysvetľoval opozičný poslanec dôvody, prečo sa rozhodol kandidovať.

Zároveň dodal, že chce byť prezidentom, ktorý bude naplno využívať svoje kompetencie. "Som presvedčený, že ak prezident bude naplno využívať svoje kompetencie, tak to budete cítiť."

Krajniak predstavil aj tri základné body svojho programu. Prvým je, že ako prezident chce častejšie komunikovať s členmi vlády a aktívne s nimi riešiť žiadosti o pomoc, ktorá prichádza od ľudí či už ministrom alebo samotnému prezidentovi. 

Druhým bodom jeho programu je, že ako prezident chce byť aktívny v parlamente. "Ako prezident vystúpim v parlamentne vždy, keď budem mať názor, že nejaký návrh zákona môže ľuďom pomôcť alebo uškodiť," vysvetlil. 

Krajniak chce zároveň zriadiť inštitút ľudovej konzultácie. Chce sa ľudí formou mailu alebo pošty pýtať všetkých ľudí, ktorí prejavia záujem, na ich názor na strategické otázky.

Poslanec kandiduje s heslom, "váš hlas bude počuť, moju pomoc budete cítiť."

Je presvedčený, že má šancu zvíťaziť. "Sám na seba si aj stavím," povedal a priznal, že verí, že sa dostane aj do druhého kola. "Ak by som sa tam nedostal, dám odporúčanie voličom, ako by som sa zachoval," dodal. 

Prezidentské voľby budú na jar 2019. Súčasný prezident Andrej Kiska sa už o najvyšší post v štáte uchádzať nebude. Záujemcovia o palác môžu kandidovať, ak splnia zákonné podmienky.

Za prezidenta možno podľa zákona zvoliť každého občana SR s trvalým pobytom na Slovensku, ktorý má v deň voľby aspoň 40 rokov. Kandidátov navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania, a to na základe petície podpísanej najmenej 15-tisíc občanmi.

01 - Modified: 2024-04-03 12:28:45 - Feat.: - Title: Kollárovo hnutie Sme rodina podporuje v druhom kole volieb Pellegriniho 02 - Modified: 2024-03-17 11:59:29 - Feat.: - Title: Sme rodina si na sneme opätovne za predsedu zvolilo Borisa Kollára 03 - Modified: 2024-02-03 13:26:13 - Feat.: - Title: Sme rodina bude voliť predsedu, Kollár bude kandidovať znova 04 - Modified: 2024-01-25 23:00:00 - Feat.: - Title: Čo robí Sme rodina? Kollár naznačil novú cestu. Za prezidenta podporí národného kandidáta 05 - Modified: 2024-01-04 08:49:49 - Feat.: - Title: Krištúfková získala nové miesto. V strategickom štátnom podniku, ktorý riadila Sme rodina
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
25. apríl 2024 16:35