StoryEditor

Fico je nebezpečný a musí odísť, tvrdí Sulík. SaS má dve požiadavky

05.03.2018, 08:25
Šéf SaS zopakoval, že jeho strana dala Ficovi ultimátum, aby stiahol z obehu Kaliňáka s policajným prezidentom Gašparom, inak zvolajú mimoriadnu schôdzu v parlamente.

Šéf SaS Richard Sulík a jeho strana majú dve požiadavky v súvislosti s aktuálnou politickou situáciou. "Strana SaS podporuje skrátenie volebného obdobia. Jasne hovoríme, že v predčasných voľbách vidíme riešenie," hovorí Sulík.

Druhou požiadavkou sulíkovcov je, že do predčasných volieb musí vláda dovládnuť bez premiéra Roberta Fica a ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

​"Fico a Kaliňák sú podozriví, že objektívne vyšetrenie dvoch vrážd nie je možné. Očakávame, že po debatách, ktoré zvolá prezident Andrej Kiska, bude politická vôla ukončiť túto vládu," doplnil šéf liberálov. Podľa Sulíka sa Fico ocitol na konci slepej uličky.

"Má strach, stratil kontakt s realitou. de facto obvinil hlavu štátu z vlastizrady. Fico je nebezpečný a preto v záujme pokoja a obnovení funkcii štátu musí Fico odísť," skonštatoval Sulík.

Šéf SaS zopakoval, že jeho strana dala Ficovi ultimátum, aby stiahol z obehu Kaliňáka s policajným prezidentom Gašparom, inak zvolajú mimoriadnu schôdzu v parlamente na odvolanie premiéra. "Ultimátum vyprší v utorok o polnoci, v ten deň bude ešte brannobezpečnostný výbor," hovorí Sulík. 

Podpredsedníčka Národnej rady SR Lucia Ďuriš Nicholsonová poukázala, prečo nemožno podľa SaS veriť v nezávislé vyšetrenie vraždy, kým je na čele vlády Fico a ministrom vnútra Kaliňák. Fico mal podľa jej slov správy z pitvy, ktorá má byť súčasťou vyšetrovacieho spisu, do ktorého by nemal mať prístup.

Pri Kaliňákovi poukázala, že Vadalovci a Rodovci majú v legálnej držbe strelné zbrane, hoci Kaliňák tvrdí, že na nich polícia usilovne pracovala. "Ako je potom možné, že títo ľudia na území SR mali v legálnej držbe strelné zbrane?" poukazuje Ďuriš Nicholsonová.

SaS zároveň odmietla obvinenia, ktoré jej adresoval Kaliňák, že vyplatila dotácie a DPH rodine Vadalovcov, ktorá sa spomína v súvislosti s talianskou mafiou a Kuciakovou vraždou. Jana Kiššová z SaS sa zároveň pýta, čo robil Kaliňák, ak boli peniaze neoprávnene vyplatené. "Prečo títo ľudia nesedia v base?" pýta sa Kiššová.

01 - Modified: 2024-04-26 08:37:33 - Feat.: - Title: SaS varuje: Vláda pripravuje zvýšenie ďalšej dane 02 - Modified: 2024-04-25 21:58:47 - Feat.: - Title: Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, obvinil ho bývalý koaličný partner 03 - Modified: 2024-04-25 14:20:47 - Feat.: - Title: Pracovníci a sympatizanti RTVS prišli do práce v čiernom, sporný zákon preskúma eurokomisia 04 - Modified: 2024-04-24 14:48:33 - Feat.: - Title: Manažment telerozhlasu vníma krok vlády ako snahu ovládnuť inštitúciu 05 - Modified: 2024-04-24 14:11:22 - Feat.: - Title: PS kritizuje zákon o telerozhlase, hovorí o účelových zmenách
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
26. apríl 2024 11:11