StoryEditor

Smer je naším hlavným súperom. Fico je morálne monštrum. Sulík reagoval na to, že SaS je hrozba demokracie

14.02.2018, 23:00
Pozrite si rozhovor so šéfom SaS Richardom Sulíkom v HNtelevízii.

Šéf SaS Richard Sulík v rozhovore v HNtelevízii ostro kritizoval premiéra Roberta Fica. Dôvodom bol fakt, že Fico v utorok na brífingu vyhlásil, že SaS je hrozbou demokracie.

Premiér zároveň kauzu okolo odpočúvania novinárov nazval škandálom, ktorý nemá obdobu. Sulík sa v rozhovore Galka zastal.

​"Najprv treba povedať, že Galko nič zlé nespravil. Žiadny súd neprišiel k záveru, že Galko niekde pochybil. Je to sedem rokov dozadu a zrazu to premiér vytiahne. Ako môže povedať, že SaS ohrozuje demokraciu? No jemu preskočilo, ja si to neviem inak vysvetliť," vyhlásil Sulík.

Podľa šéfa liberálov to vyzerá tak, že SaS je pre Fica momentálne najväčším súperom. "Vyzerá to tak. Každopadádne Smer je našim hlavným súperom, my ho ideme nahradiť. Od nášho vzniku sme jasne povedali, že s touto bandou zlodejskou pracovať nebudeme ani omylom."

Sulík dodal, že podľa neho musí byť Fico veľmi frustrovaný.

"Je tam už desať rokov, a je to jedna kauza za druhou. Už chcel zdrhnúť do prezidentského palácu, tak tom mu nevydalo. Teraz chce zdrhnúť na ústavný súd, tam je zase odkázaný na Kisku, ktorý ho porazil o dve konské dĺžky."

Sulík v rozhovore reagoval aj na mediálne informácie, že Fico by mohol v budúcnosti byť predsedom Ústavného súdu. "Vy si viete predstaviť, že človek, ktorý býva v byte daňového podvodníka, ktorý podľa výpovede svedka preberal úplatky zabalené v alobale, ktorý dával pokyny na výplatu miliónov eur priamo do Švajčiarska, že by takéto morálne monštrum malo byť predsedom Ústavného súdu. To je absolútne neprijateľná predstava," tvrdí Sulík.

Viac sa dozviete vo videu.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
20. apríl 2024 03:00