StoryEditor

„Neriešte môj zdravotný stav, poďte ma odvolávať," odkázal Galko. Bugár mu vypol mikrofón

14.02.2018, 13:29
Autor:
TASRTASRlmlm
Podpredsedovi SaS Ľubomírovi Galkovi sa nepáčilo, že koalícia odložila rokovanie o kauze odpočúvania novinárov kvôli jeho zdravotného stavu.

Podpredseda SaS Ľubomír Galko nesúhlasil v parlamente s tým, aby sa odložilo rokovanie o kauze odpočúvania novinárov na odporúčanie koalície.

Poslanec Smeru Peter Šuca dal dnes návrh, aby z dôvodou medializovaných zdravotných problémov tento bod odložili na ďalšiu parlamentnú schôdzu.

"Neriešte môj zdravotný stav"

"Vzhľadom na medializované informácie nepovažujeme dnes za vhodné sa tým zaoberať," vysvetlil poslanec Peter Šuca (Smer-SD). Koalícia však zároveň Galka vyzvala, aby sa do marcového rokovania pléna vzdal funkcie predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti NBÚ. Ak to neurobí, koaliční poslanci na tento výbor chodiť nebudú.

​V tom však do debaty vstúpil Galko, ktorý koalíci odkázal, že nie sú jeho lekári.

"Chcel by som vás požiadať, aby ste neriešili môj zdravotný stav. O mňa sa starajú lekári a starajú sa o mňa dobre a majú moju dôveru. Vy nie ste moji lekári a pokiaľ ste potrebovali túto vec riešiť, tak ja som pripravený sa obhajovať a zodpovedať všetky otázky. Takže vás chcem požiadať, aby ste tento bod prerokovali," povedal Galko a vyslúžil si potlesk v pléne od opozičných poslancov.

Bugár mu vypol mikrofón

Podpredseda parlamentu Béla Bugár ho vyzval, aby nezavádzal. "Ten bod bol navrhnutý včera, nevedeli sme o tom, že síce v januári vám zistili diagnózu, ale informácie v médiách boli až dnes. Rozhodli sme sa takto, a už o tom nemôžem dať hlasovať, lebo o tom rozhodla národná rada," povedal Bugár.

Ten potom opätovne vyzval Galka, aby podal procedurálny návrh a neskôr vypol Galkovi mikrofón.

Väčšina pléna v utorok (13.2.) na návrh Šucu odhlasovala, že sa bude v stredu popoludní zaoberať údajným zneužívaním VOS v prospech SaS Ľubomírom Galkom v čase, keď bol ministrom obrany. Návrh prišiel po tom, čo minulý týždeň parlament mimoriadne rokoval o modernizácii slovenskej armády. Debata neraz skĺzla ku Galkovým údajným prešľapom na ministerstve.

01 - Modified: 2024-04-23 14:53:10 - Feat.: - Title: Výbor chce od poslanca Hlasu Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom 02 - Modified: 2024-04-23 12:21:55 - Feat.: - Title: Gašpar považuje Harabina za odborníka. Tvrdí však, že zhoda v koalícii bude problematická 03 - Modified: 2024-04-23 10:54:22 - Feat.: - Title: SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve 04 - Modified: 2024-04-23 07:16:20 - Feat.: - Title: Poslanci začali utorkové rokovanie diskusiou o verejnom obstarávaní 05 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
24. apríl 2024 02:11