StoryEditor

Nahradí Fica Kaliňák? Keď absolvujem výcvik, môžem byť aj kozmonautom, odkázal minister novinárom

14.02.2018, 12:11
Autor:
lmlmTASRTASR
Minister vnútra Robert Kaliňák reagoval po rokovaní vlády aj na to, či by si vedel predstaviť, že povedie stranu Smer.

Minister vnútra Robert Kaliňák nekomentuje informáciu, že premiér Robert Fico (obaja Smer-SD) údajne uvažuje o kandidatúre na Ústavný súd a spája ju s pozíciou predsedu tohto súdu.

"Môžem byť aj kozmonautom"

Táto otázka je podľa neho v tejto chvíli bezpredmetná.

Je možné, že keď absolvujem výcvik možem byť kozmonautom," reagoval najprv minister vyhýbavo.

Neskôr však povedal viac. "Ja na to nehovorím vôbec nič, pretože ak som dobre čítal vyjadrenie pána premiéra, tak myslím, že to povedal celkom jasne, a to je pre mňa rozhodujúce. Všetky ostatné kuloárne reči nikdy nekomentujem," uviedol Kaliňák v stredu po zasadnutí vlády s odkazom na vyjadrenie Fica, ktorý reagoval, že jeho ambíciou je doviesť Smer-SD k piatemu víťazstvu vo voľbách a k štvrtej účasti vo vláde.

Pán premiér odpovedal úplne jasne a existujú jasné pravidlá, ktoré fungujú v každej demokratickej spoločnosti. My sme prevzali mandát, za ktorý sme v tejto chvíli zodpovední, a všetky ďalšie otázky sú v tejto chvíli bezpredmetné," doplnil minister.

Fico zatiaľ kandidatúru nepripúšťa

K špekuláciám o Ficovom prípadnom prechode na štvrtú najvýznamnejšiu ústavnú funkciu v štáte sa nevyjadrila ani ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská (Most-Híd). „Nehovorím na to nič. Pre mňa je to teraz hypotetická téma a naozaj sa mi nechce zapojiť do tejto debaty na hypotetickú otázku," vysvetlila.

Denník N v piatok (9. 2.) priniesol informáciu, že podľa viacerých od seba nezávislých zdrojov z vládnych aj opozičných strán zvažuje Fico svoju kandidatúru na sudcu Ústavného súdu SR a spája ju s pozíciou predsedu súdu. Fico zatiaľ kandidatúru nepripúšťa.

"Mojou ambíciou je, a už som to niekoľkokrát zdôraznil, doviesť stranu Smer k piatemu víťazstvu vo voľbách a k štvrtej účasti vo vláde," zareagoval podľa Denníka N na otázku, či zvažuje kandidatúru.

01 - Modified: 2024-04-24 13:46:09 - Feat.: - Title: Ústavný súd posúdi ústavnosť minuloročnej zmeny zákona o EIA 02 - Modified: 2024-04-24 13:41:42 - Feat.: - Title: Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte na tento rok 03 - Modified: 2024-04-17 12:31:12 - Feat.: - Title: Ústavný súd posúdi ústavnosť častí zákonov týkajúcich sa manželstva 04 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 05 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
24. apríl 2024 21:55