Jeden zo zakladateľov Progresívneho Slovenska Ivan ŠtefunkoHN/Peter Mayer
StoryEditor

Politici sa hádajú o nepodstatných veciach. Štefunko predstavil priority Progresívneho Slovenska

15.01.2018, 08:55
Autor:
TASRTASRlmlm
Predstavitelia Progresívneho Slovenska hovoria na brífingu o politických prioritách pre rok 2018.

Politici sa dohadujú o nepodstatných veciach pre krajinu, rozhodli sme sa riešiť zásadné problémy, vyhlásil na brífingu zakladateľ Progresívneho Slovenska Ivan Štefunko.

Chcú riešiť zásadné problémy

Progresívci chcú riešiť zásadné problémy v školstve, aby mladí ľudia neodchádzali do zahraničia.

"Ďalej chceme riešiť situáciu v zdravotníctve, aby bolo zamerané na prevenciu, aby sa ľudia nemuseli báť chodiť do nemocníc. Chceme riešiť sociálne a regionálne rozdiely," povedal Štefunko. Dodal, že v sobotu čaká hnutie veľmi dôležitý snem, ktorým chcú začať ďalšiu fázu politickej práce.

Progresívci lákajú na to, že ich snem bude nezvyčajný. "Poňali sme to nielen ako stretnutie straníkov, ale aj pre verejnosť , kde má byť vyše 600 ľudí."

Na sneme príjmu ideový dokument, predstavia víziu a stanovy hnutia.

Kandidáti na podpredsedov

Progresívne Slovensko svoje vízie a návrhy podľa Štefunka rozmieňa na drobné. V súčasnosti je podľa neho vytvorených viacero pracovných skupín z odborníkov na jednotlivé oblasti.

"Postupne budeme predstavovať naše pozičné dokumenty ku každej jednej. Deň po národných voľbách, ako vytriezvieme, môžeme meniť túto krajinu," odpovedal na otázku, kedy priblížia konkrétne kroky pre prioritné oblasti.

Sobotný snem v Žiline je ďalšou fázou politickej práce Progresívneho Slovenska. Zvoliť sa na ňom má vedenie hnutia, prijať sa má základný ideový dokument, vízia a tiež stanovy hnutia. Kandidátmi na podpredsedov a podpredsedníčky sú Irena Bihariová, Zuzana Čaputová, Zora Jaurová, Michal Truban a Michal Šimečka.

Snem nemá byť otvorený len pre straníkov, ale aj pre širokú verejnosť a podporovateľov myšlienok a vízie hnutia. To má byť otvoreným subjektom pre obyvateľov, teda nie uzavretým elitným spolkom len pre politické angažovanie vyvolených členov. Zároveň mieni byť alternatívou voči politickej scéne a hlása potrebu vymeniť Smer-SD.

01 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 02 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 03 - Modified: 2024-04-12 09:29:50 - Feat.: - Title: Slovensko môže prísť o miliardy eur z Bruselu, varuje opozícia. Šimečka spomenul vlastizradu 04 - Modified: 2024-04-11 11:49:38 - Feat.: - Title: Progresívne Slovensko navrhuje zdieľanie dôchodkových práv a úpravu vymeriavacieho základu 05 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
20. apríl 2024 00:13