StoryEditor

Čistky v Smere. Vo funkciách by mali skončiť Maďarič aj Richter

24.11.2017, 06:43
Autor:
lmlmklkl
Maďarič po neúspešných župných voľbách začal nahlas hovoriť o tom, že zváži odchod z funkcie podpredsedu Smeru.

Minister kultúry Marek Maďarič a podpredseda Smeru má podľa portálu aktuality.sk definitívne skončiť vo svojej funkcii. Samotný Maďarič však túto informáciu potvrdiť nechcel. „Minister kultúry sa až do konania predsedníctva nebude vyjadrovať k otázkam, ktoré sa týkajú straníckej politiky,“ povedal pre portál hovorca rezortu Jozef Bednár.

Tieto informácie nekomentujem. A do konania predsedníctva Smeru sa nebudem vyjadrovať," odpísal v reakcii pre HN Marek Maďarič.

Maďarič po neúspešných župných voľbách začal nahlas hovoriť o tom, že zváži odchod z funkcie. Svoju rezignáciu ponúkol aj premiérovi Robertovi Ficovi. "Človek sa po tých rokoch vo vrcholovej politike môže cítiť trochu unavený. Únava zohráva úlohu. Ale toto nie je rozhovor so psychoterapeutom," povedal pred pár dňami Maďarič.

Strana Smer vo vyhlásení uviedla, že nebude komentovať neoficiálne informácie. "Tak ako sme sa vyjadrili už v minulosti, pokiaľ dôjde v strane k zmenám, budeme o tom verejnosť informovať," píše sa v stanovisku.

​Na vláde v stredu svoje rozhodnutie neprezradil a novinárom odkázal, aby počkali na predsedníctvo strany, ktoré má byť koncom novembra. Snem Smeru sa potom uskutoční 9. decembra v Martine.

Na otázku, v čom vidí najväčší problém vo vedení Smeru, odpovedal jasne.

"Mám vyjadrenia, ktoré vyvolávali kontroverzie. Možno sa neviem zladiť s názormi iných ľudí," doplnil Maďarič. Minister zopakoval, že ak by bol na mieste Roberta Kaliňáka, tak by z funkcie ministra vnútra odstúpil.

Maďarič sa viackrát vyjadroval aj na adresu ministra vnútra Roberta Kaliňáka, keď vyhlásil, že on by na jeho mieste odstúpil.

​V ohrození je aj ministerská funkcia Jána Richtera. Ten by mal podľa informácií agentúry SITA skončiť vo funkcii ministra práce sociálnych vecí a rodiny. Na jeho odvolanie vyvíja tlak opozícia už od prepuknutia kauzy Čistý deň. Opoziční politici mu nevedia odpustiť najmä to, že zariadeniu neodobral akreditáciu po tom, čo to odporučila akreditačná agentúra.

Ako uvádza agentúra SITA, podľa jej zdrojov by mal Richtera v ministerskom kresle nahradiť neúspešný kandidát na župana a súčasný košický primátor Richard Raši. Ten by sa nemal budúci rok uchádzať o znovuzvolenie.

Richter už v polovici novembra vyhlásil, že pravdepodobne skončí v jednej z funkcií - buď ako minister alebo ako generálny manažér Smeru.  „V tejto chvíli je absolútne všetko otvorené, vedú sa rokovania, rozhovory a hľadá sa riešenie,“  povedal vtedy Richter na to, ktorej funkcie sa vzdá.

01 - Modified: 2024-04-17 22:00:00 - Feat.: - Title: Hovoria im vlci. Aká je agenda mladých smerákov v parlamente? Glücka zaujímajú regióny, Mažgúta kultúra 02 - Modified: 2024-04-10 09:50:25 - Feat.: - Title: Dolinková avizuje intenzívne rokovania o ďalšom dofinancovaní zdravotníctva 03 - Modified: 2024-04-08 14:35:16 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Chystá sa politické zemetrasenie? SNS chce otvoriť koaličnú zmluvu, žiada posty Hlasu 04 - Modified: 2024-04-07 00:06:27 - Feat.: - Title: Hlas čaká veľký snem pred inauguráciou. Strana sa nestratí niekde v Smere, tvrdí Šutaj Eštok 05 - Modified: 2024-04-06 23:16:12 - Feat.: - Title: Fico gratuloval Pellegrinimu: Voľby dopadli skvele. Ľudia ukázali, že rozoznávajú, čo tejto krajne hrozí
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
20. apríl 2024 06:09