StoryEditor

Progresívne Slovensko predstavilo plány v školstve. Pozvalo aj Poliačika

16.11.2017, 09:25
Progresívne Slovensko predstavilo na brífingu návrhy na zlepšenie podmienok študentov na stredných a vysokých školách.

Progresívne Slovensko vo štvrtok ráno zvolalo tlačovú konferenciu na schodoch pred Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka v Bratislave. Hlavnou témou bolo predstavenie programu pre študentov.

Na tlačovej konferencii vystúpili mladí členovia hnutia, ktorí rozprávali o problémoch, ktoré trápia slovenských študentov. Tie by mali vyriešiť návrhy, s ktorými prišlo hnutie.

Avizujú zvýšenie rozpočtu pre školy

Medzi ne patrí zrušenie odvodov z brigádnickej práce, podpora študijnej mobility do zahraničia, alebo tretie jedlo na výber v školských jedálňach.

Avizované bolo aj zvýšenie rozpočtu pre školy na zriadenie funkcie programového manažéra, ktorý by zabezpečoval jednoduchší prístup k výmenným a študijným pobytom v zahraničí. 

Progresívne Slovensko tieto návrhy vypracovalo v spolupráci s študentskými a mládežníckymi organizáciami.

Mladí ľudia dnes prestávajú dôverovať vláde a parlamentu, strácajú vieru v politiku. Aj preto mnohí z nás hľadáme budúcnosť v zahraničí. To sa musí zmeniť,“ povedal Branislav Gigac, koordinátor platformy mladých Progresívneho Slovenska. Šesť návrhov reforiem plánujú hneď po tlačovej konferencii postúpiť kompetentným inštitúciám.

Dnes ich odovzdáme na Úrade vlády a pevne veríme, že si ich osvojí,“ ohlásil Gigac. 

Pozvali aj Poliačika

Iniciatívu podporil aj poslanec a člen školského výboru Martin Poliačik. Na tlačovke vystúpil osobne a zhodnotil, že problémy mladých, ktorým sa program venuje, treba riešiť a bude hnutie podporovať aj zo svojej profesionálnej pozície v Národnej rade. 

Predstavitelia hnutia Progresívne Slovensko pred dvoma dňami predložili na Ministerstve vnútra 13-tisíc vyzbieraných podpisov a žiadosť o registráciu, na základe ktorej sa môžu stať plnohodnotnou politickou stranou.

Hlavnými predstaviteľmi novej politickej strany sú technologický investor Ivan Štefunko, aktivistka Irena Biháriová a podnikateľ Michal Truban.

01 - Modified: 2024-04-23 10:51:13 - Feat.: - Title: PS vyzýva ministra školstva a vládu. Žiadajú zatvoriť reedukačné centrum v Bystričanoch 02 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 03 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 04 - Modified: 2024-04-22 12:11:43 - Feat.: - Title: Fico chce ovládnuť RTVS, tvrdí Gröhling. Šimečka odmieta útoky na kultúrnu obec 05 - Modified: 2024-04-22 11:20:09 - Feat.: - Title: V novelách zákonov o investíciách, EIA a obstarávaní sú zásadné nedostatky, tvrdí PS a ponúka riešenie
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
24. apríl 2024 14:46