StoryEditor

„My sa dostaneme do parlamentu. Smer treba vymeniť." Progresívne Slovensko predstavilo politické plány

13.11.2017, 09:59
Autor:
lmlm
Progresívne Slovensko odovzdáva vyzbierané podpisy na založenie hnutia.

Predstavitelia Progresívneho Slovenska dnes odovzdali na ministerstve vnútra vyše 13-tisíc podpisov a požiadali o zaregistrovanie politického hnutia.

Spoluzakladateľ hnutia Ivan Štefunko predstavil politické plány do budúcnosti a vytýčil jasný cieľ.

Cieľom je vymeniť vládny Smer

Tým je vymeniť vládny Smer. "My sa dostaneme do parlamentu, keby sme boli spokojní s tým, čo robí Smer v tejto krajine, tak by sme nekandidovali a volili ich. Myslím si, že Smer treba vymeniť," vyhlásil Štefunko.

Podľa neho musí Slovensko vyriešiť základné problémy, akými sú zdravotníctvo čo školstvo.

"Budúcnosť krajiny závisí od kvality ľudí, ktorí tu žijú. Ďalšou dôležitou témou je znižovanie regionálnych a sociálnych rozdielov. Slovensko sa totiž rozdeľuje na dve časti," hovorí Štefunko, ktorý zdôraznil aj potrebu zlepšenia ekonomického prostredia.

"Dôležitá pre nás je aj téma zotrvania v Európskej únii. Je extrémne dôležitým priestorom z hľadiska bezpečnostného, ekonomického či enviromentálneho," doplnil spoluzakladateľ hnutia Progresívne Slovensko.  Štefunko hovoril aj o možnom vstupe Martina Poliačika do hnutia. Poliačik minulý týždeň ohlásil svoj koniec v SaS.

"S Martinom Poliačikom komunikujeme dlhší čas. Je to človek, ktorý zmýšľa zväčša ako my. Budeme pridávať nové tváre z prostredia, ktoré sa profilujú zo svojho prostredia," tvrdí Štefunko. 

Líder PS nepomenoval strany, s ktorými si vie predstaviť spoluprácu, ide však o tie, ktoré "krajinu nehumpľovali, neužívali si korupčné prostredie".

Vylučuje spoluprácu so stranami, ktoré prezentujú nedemokratické princípy vrátane Smeru-SD. "Sú nám blízke strany, ktoré bojujú proti tomu, čo tu dnes je. Keby sme boli spokojní s tým, čo robí Smer v tejto krajine, tak by sme nekandidovali. Myslíme si, že Smer treba vymeniť," uviedol.

Progresívci majú víziu

Štefunko pripomenul víziu, ktorú progresívci nedávno predstavili. Pre posunutie Slovenska dopredu treba podľa neho riešiť vzdelávanie, zdravie a znižovanie regionálnych a sociálnych rozdielov.

PS chce zefektívniť štát a bojovať proti korupcii na všetkých úrovniach.

Ďalej zlepšiť podnikateľské prostredie. Hlása tiež zotrvanie v Európskej únii a prehlbovanie integrácie. "Myslíme si, že EÚ je extrémne dôležitý priestor pre Slovensko," poznamenal Štefunko.

Prípravný výbor Progresívneho Slovenska tvoria technologický investor Ivan Štefunko, aktivistka Irena Biháriová a podnikateľ Michal Truban.

01 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 02 - Modified: 2024-04-16 11:19:42 - Feat.: - Title: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov, ukazuje prieskum 03 - Modified: 2024-04-12 09:29:50 - Feat.: - Title: Slovensko môže prísť o miliardy eur z Bruselu, varuje opozícia. Šimečka spomenul vlastizradu 04 - Modified: 2024-04-11 11:49:38 - Feat.: - Title: Progresívne Slovensko navrhuje zdieľanie dôchodkových práv a úpravu vymeriavacieho základu 05 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 09:15