StoryEditor

Droba v HNtelevízii: Ftáčnika dokážem poraziť. Jeho stratégiou je, kto nič nerobí, tak nič nepokazí

24.10.2017, 19:00
Pozrite si rozhovor s poslancom SaS a kandidátom na župana v Bratislavskom kraji Jurajom Drobom v HNtelevízii.

Myslím si, že v konečnom dôsledku dokážem poraziť Milana Ftáčnika, lebo tieto župné voľby sú o tom, kto ho porazí," povedal v rozhovore v HNtelevízii poslanec SaS a kandidát na župana v Bratislavskom kraji Juraj Droba.

Svoje odvážne vyhlásenia prezentoval aj napriek tomu, v poslednom prieskume skončil až na štvrtom mieste so 14,6 percentami, Ftáčnik mal 24 percent.

"Podporu mám silnú a robím všetko preto, aby som vyhral, prehra je síce možná, čo si však nepripúšťam," dodal Droba. Poslanec SaS tvrdí, že Ftáčnik ťaží z toho, že jeho celoživotnou stratégiou je "radšej nič neurobiť, aby som nič nepokazil." 

​"Takto sa správal ako starosta, minister a aj primátor. Tým pádom nemá veľa negatívnych bodov, lebo nie je ho na čom nachytať. Ale ak sa spýtate, že čo vlastne urobil, tak je toho pramálo," tvrdí Droba.

V rozhovore hovorí, že jeho nosnou témou pre župné voľby je doprava, ktorá je podľa jeho slov založená na transparentnosti.

"SaS ma poverila tým, aby som sa pozrel na župu, vyčistil ju a riadil ako podnik." Droba vidí budúcnosť v koľajovej doprave.  V rozhovore popísal, ako by to podľa neho malo presne fungovať.

"V rámci svojej obce alebo okresného mesta prídem buď autom alebo bicyklom na železničnú stanicu, zadarmo zaparkujem na peknom parkovisku, alebo si ten bicykel odložím bezpečne pod strechu. Nasadnem na vlak, ktorýc chodí v pravidelných 20 minútových intervaloch. Ten vlak ma dovezie buď do centra Bratislavy, alebo prípadne ešte ďalej. A potom na môj vlak nadväzujú spoje, ktoré presne potrebujem, aby som sa dostal do cieľovej destinácie. Koľajová doprava je dobrá v tom, že dokáže prepraviť pomerne veľkú kapacitu ľudí v relatívne rýchlom čase," vysvetlil Droba. 

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
19. apríl 2024 16:52