StoryEditor

Fico reaguje na výzvu od študentov. Ponúka im protikorupčné školenie v Rakúsku

25.09.2017, 10:50
Autor:
TASRTASR
Dnes od 17.00 hod. sa v Bratislave uskutoční Veľký protikorupčný pochod, študenti informujú o jeho prípravách.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) víta záujem mladých ľudí o veci verejné a je pripravený vytvárať im vhodné podmienky na prehlbovanie tohto záujmu. Skupine študentov ponúka školenie na Medzinárodnej protikorupčnej akadémii so sídlom v Rakúsku. TASR informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

"Po dohode s vedením Medzinárodnej protikorupčnej akadémie so sídlom v Rakúsku ponúka mimovládnym organizáciám (MVO) možnosť vybrať dvoch absolventov vysokých škôl zaoberajúcich sa problematikou transparentnosti verejného života, aby absolvovali plnohodnotné bezplatné dvojročné postgraduálne štúdium na tejto akadémii so zameraním na prevenciu korupcie," uviedol Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Robert Fico je rovnako pripravený vytvoriť podmienky na krátke školenie na uvedenej akadémii pre skupinu 15 - 20 študentov stredných a vysokých škôl, ktoré by sa mohlo uskutočniť už v novembri. Toto školenie by študentom pomohlo vytvoriť obraz o medzinárodných aspektoch boja proti korupcii.

"Na tento účel osloví Úrad vlády SR stredné a vysoké školy," doplnil ÚV SR.

​Premiér Robert Fico počas stretnutia s dekanom Medzinárodnej protikorupčnej akadémie (IACA) Martinom Kreutnerom v rakúskom Laxenburgu v piatok (22.9.) oznámil, že na Slovensku vznikne s vysokou pravdepodobnosťou Úrad na ochranu verejného záujmu, ktorý bude ochraňovať ľudí pripravených bojovať proti korupcii.

Podľa Fica nie je vylúčené ani prijatie nového ústavného zákona o preukazovaní pôvodu majetku. S Kreutnerom podpísal Fico memorandum o spolupráci v boji proti korupcii. Informoval, že momentálne je už vyčlenených 200.000 eur, ktoré sa majú využiť na organizovanie kurzov s protikorupčnou tematikou.

Organizátori protikorupčného pochodu, ktorý sa dnes v podvečer uskutoční v Bratislave, doručili dnes do podateľne Úradu vlády SR list predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi, v ktorom ho pozývajú na pochod.

Organizátorka pochodu a členka petičného výboru Karolína Farská vysvetlila, že pozvaním reagujú aj na najnovšie protikorupčné aktivity premiéra, ktoré oznámil v piatok.

01 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 02 - Modified: 2024-04-16 12:36:26 - Feat.: - Title: STU boduje na plnej čiare. Jej fakulta je pre stredoškolákov opäť jednou z najžiadanejších na Slovensku 03 - Modified: 2024-04-15 12:35:28 - Feat.: - Title: Potýčka v gruzínskom parlamente. Opozičný poslanec udrel člena vlády kvôli zákonu o zahraničných agentoch 04 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 05 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
18. apríl 2024 10:44