StoryEditor

Opozícia podala návrh na odvolanie Richtera. Očakávame Dankovu podporu, tvrdí poslankyňa SaS

31.08.2017, 10:50
Autor:
TASRTASRlmlm
Strany SaS, OĽaNO a Sme rodina vyzbierali podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolaniu ministra práce.

Opozícia žiada zvolať mimoriadnu schôdzu na odvolávanie ministra práce Jána Richtera.

Dnes strany SaS, OĽaNO a hnutie Borisa Kollára Sme Rodina vyzbierali podpisy na zvolanie schôdze.

Opozícia: Očakávame podporu Dankovej SNS

Sme presvedčení, že Richter permanentne a systematicky poškodzoval najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva a toto ohrozenie bude pretrvávať, pokiaľ nebude zo svoje funkcie odvolaný," povedala šéfka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová. Ide o kauzu Čistý deň, kde malo dochádzať k zneužívaniu detí.

"Znáša celú zodpovednosť za zakrývanie chýb, ktoré spôsobili porušenie ochrany detí. A nestačí len Richter, celá vláda je zrelá na odchod," dodala poslankyňa OĽaNO Anna Verešová.

Opozícia očakáva, že odvolávanie podporí aj Andrej Danko.

"Ak Danko principiálne rozumie tejto situácii, tak si bude stáť za svojim slovom. Očakávame, že SNS nám pomôže odvolať Richtera, ktorý objektívne nespĺňa kritériá na to aby bol ministrom," skonštatovala Blahová.

"Šmejdi v politike"

Richter bude čeliť odvolávaniu pre kauzu resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante, pri ktorej podľa opozície zlyhal.

"Bez ohľadu na to, aké podmienky pre odvolanie členov vládneho kabinetu stanovil premiér, sme presvedčení, že Richter nekompetentným riadením ministerstva práce systematicky poškodzoval najzraniteľnejšie skupiny obyvateľstva a vzhľadom na jeho doterajšie pôsobenie toto ohrozenie bude pretrvávať, pokiaľ zo svojej funkcie nebude odvolaný," skonštatovala na dnešnej tlačovej konferencii poslankyňa Natália Blahová (SaS).

Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár upozornil na to, že dôvody na odvolanie Richtera sú už rok.

"Prečo jednej koaličnej strane to začalo vadiť až teraz, prečo jej to celý rok nevadilo? SNS zrazu upozorňuje, že by mal byť Richter odvolaný. Prečo to neurobili skôr? Lebo mali z toho jasné výhody, tak boli ticho. Dnes je problém, lebo si premiér tejto krajiny so SNS vytrel podlahu," tvrdí Kollár, ktorý tým narážal na odvolanie Plavčana.

"Zrazu je problém Richter. Takto sa správajú určití ľudia, ja som ich nazval šmejdi v politike," dodal líder hnutia Sme rodina.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 03 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 04 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
20. apríl 2024 09:21