StoryEditor

Aký je to pocit, byť kapitánom lode, ktorá sa potápa? Mladá študentka zaskočila Danka priamo v parlamente

28.08.2017, 10:55
Autor:
tasrtasrlmlm
Parlamentné lavice dnes obsadili študenti Detskej Univerzity Komenského.

Šéf parlamentu Andrej Danko dnes zorganizoval v Národnej rade špeciálnu Hodinu otázok. Študenti z Detskej Univerzity Komenského položili ministrom viac ako 30 otázok.

V parlamente odpovedali minister financií Peter Kažimír, minister zdravotníctva Tomáš Drucker, minister obrany Peter Gajdoš a štátny tajomník ministerstva dopravy Viktor Stromček.

"Teraz si mi naložila"

Na otázky musel reagovať aj Andrej Danko, pri jednej z nich zostal poriadne zaskočený. "aký je to pocit byť kapitánom lode Slovensko, ktorá sa pod vaším vedením úspešne potápa,“ opýtala sa mladá študentka Petra. "„Teraz si mi naložila,“ zareagoval Danko s tým, že sa s takouto kritikou musí vyrovnať s úsmevom.

Podľa Danka, samozrejme, keď sa človek uchádza o post poslanca, nemusí absolvovať IQ test. Aj na to túto otázku sa pýtala študentka Petra.

Danko vyzval deti, aby neverili všetkému

Šef parlamentu zároveň upozornil, že deti sa musia naučiť prijímať informácie komplexne.

Nestačí prečítať jednu správu, ale treba si pozerať nielen facebook, treba si pozrieť aj iné médiá,“ zdôraznil Danko, ktorý požiadal deti, aby neverili všetkému, čo vidia na sociálnej sieti a vyzval ich, aby si robili svoj vlastný názor.

Danko študentom rozprával aj o tom, ako v poslednom období urobil veľký poriadok v Národnej rade.

"Viete si predstaviť že sa tu mohlo spokojne jesť. To, čo ste počúvali v médiách že horalka, tak si predstavte, že vás je tu teraz 150 a rokujete o vážnych zákonoch a 150 z vás tak ako to urobila jedna kolegyňa v prvej lavici si otvorí 150 horaliek. Ani vy v triede nemôžte telefonovať, nemôžte jesť, ale niekedy je to ťažké ľuďom vysvetlovať. A potom prídu rôzne ataky," skonštatoval Danko. 

Deti zaujímali otázky z ekonomiky

U detí prevládali najmä otázky z ekonomiky. Napríklad Michala zaujímalo, prečo sa mu často pri neskoršom príchode na stanicu stáva, že už musí vo vlakoch platiť, hoci by mali byť zadarmo.

Pýtal sa, či to nie je diskriminačné, keď majú vlaky zadarmo takú malú kapacitu. Stromček mu však vysvetlil, že cestujúci zadarmo nie sú jedinými pasažiermi vo vlakoch. „Práve preto sme museli dať nejaké hranice, kde je bezodplatná doprava a hneď, ako sa už minie kapacita, je daná k dispozícii aj ostatným cestujúcim,“ opísal. Odporučil mu preto, že je lepšie plánovať si cestu vlakom vopred.

Nič v živote nie je zadarmo. Ak nechodíš načas a musíš platiť, to rozhodne nie je diskriminačné,“ reagoval na otázku aj minister financií Kažimír. Pripomenul mu, že za vlaky musia železnice, a teda štát platiť z daní daňových poplatníkov, čiže rodičov všetkých.

Malého poslanca Pavla zase zaujímal názor ministra financií Kažimíra na virtuálnu menu bitcoin.

On totiž spolu s otcom do nej investovali a zarobili na tom za jeden mesiac 100 percent.

Mrzí ma, že nemôžem vidieť tvoje daňové priznanie,“ reagoval Kažimír. Keď na tom získali 100 percent, možno by z toho mohlo byť niečo aj pre Slovenskú republiku.

01 - Modified: 2024-04-18 18:00:37 - Feat.: - Title: Parlament v prvom čítaní schválil zákon o strategických investíciach, opozícia ho kritizuje 02 - Modified: 2024-04-18 12:16:01 - Feat.: - Title: Predčasné dôchodky si prešli veľkými zmenami. Poslanci schválili prísnejšie podmienky 03 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané 04 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 05 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
19. apríl 2024 02:59