Richard Sulík a Branislav GröhlingHNtelevízia
StoryEditor

„V zákulisí sa hrá špinavá hra." Sulík vyzval premiéra, aby odvolal aj Kaliňáka

17.08.2017, 13:45
Ocenil Ficov krok, že navrhol odvolať ministra Plavčana. Zároveň však vyzval premiéra, aby odvolal aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

V zákulisí koalície sa hrá špinavá hra, ktorej obeťami nebude Fico ani Danko, ale občania. Doplatia na chaos a kšefty, ktoré sa udali na ministerstve za posledných 16 mesiacov," povedal Sulík na brífingu.

Sulík vyzval Fica, aby odvolal Kaliňáka

Ocenil Ficov krok, že navrhol odvolať ministra Plavčana. Zároveň však vyzval premiéra, aby odvolal aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

Fico hovoril o obavách verejnosti, o tom že úmysly vlády musia byť úprimné, že nesmú hazardovať s dôveryhodnosťou občanov a že v  prípade Plavčana pretrvávajú tiene podozrenia. Ficov krok vítame a vyzývame ho dôrazne, aby odvolal aj Kaliňáka, lebo v jeho prípade sú všetky tieto dôvody naplnené bez všetkých pochybností. Keď sa chce Fico hrať na spravodlivého, musí odvolať aj Kaliňáka," hovorí Sulík.

Dodáva však, že odvolaním Plavčana situácia vyriešená nie je.

"Len sa vytvorili predpoklady, aby sa mohli riešiť problémy," skonštatoval šéf liberálov. Poslanec SaS Branislav Gröhling povedal, že netrpezlivo čaká na nového ministra školstva. "Aj keď SNS nemá z čoho vyberať."

SaS má koncept

Sulík tvrdí, že koalícii neostáva nič iné, len tvrdiť, že voči nej neexistuje alternatíva. Inak by museli priznať zlyhanie a to, že im ide len a len o kšefty. Táto vláda nemá alternatívu, pokiaľ ide o rozkrádanie," myslí si.

SaS má pripravený koncept pre oblasť školstva a na jeseň predstaví komplexnú reformu tak, aby školstvo bolo efektívne a kvalitné.

Tímlíder SaS pre túto oblasť Branislav Gröhling je presvedčený, že nový šéf rezortu by mal na zvýšenie kvality vzdelávania uskutočniť päť krokov. Ide o efektívne fungujúci rezort, slobodu výberu učebníc, atraktívne platy učiteľov, prepojenie škôl s praxou a sledovanie uplatniteľnosti absolventov. SaS tiež hovorí o riešení na vypovedanie zmlúv a odstúpení riaditeľa Výskumnej agentúry.

Minister školstva Plavčan dnes abdikoval. Na odchod z funkcie ho vyzval v stredu (16.8.) premiér Robert Fico (Smer-SD), predseda SNS Andrej Danko to akceptoval. "Po zrelej úvahe abdikujem na post ministra školstva, vedy, výskumu a športu, pretože to, čo sa dialo v posledných dňoch, prekročilo všetky medze," uviedol dnes Plavčan. Podľa vlastných slov potrebuje chrániť svoju rodinu aj stranu SNS, ktorá ho nominovala do funkcie. Zároveň sa poďakoval za možnosť byť ministrom.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-18 09:29:58 - Feat.: - Title: Ide o významný posun. Dôchodcovia ocenili návrh SNS ohľadom prenosu rekreačných poukazov seniorom 05 - Modified: 2024-04-18 11:20:24 - Feat.: - Title: VIDEO Huliak chce dokázať, že CO2 prospieva rastlinám. Zapálil si cigaru v priestoroch parlamentu, je to však zakázané
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
20. apríl 2024 13:06