StoryEditor

Plavčan zostáva ministrom. Koalícia ide zmeniť pravidlá pri čerpaní eurofondov

03.08.2017, 15:10
Ministra školstva na kauzu okolo čerpania eurofondov nedoplatil.

Kauzou prerozdeľovania eurofondov na vedu a výskum, pre ktorú čelí kritike opozície minister školstva Peter Plavčan (nominant SNS), sa zaoberala koaličná rada.

Koalícia Plavčana podržala a ostáva vo funkcii.

"Ak by sa ukázala korupcia u ministra Petra Plavčana, už dávno by tam nebol," vyhlásil Danko. Vládna koalícia sa dohodla na tom, že zmení pravidlá pri čerpaní eurofondov.

Ministra školstva Petra Plavčana vládni predstavitelia nekritizovali.

​„Ak by sa preukázala korupcia alebo chyba Plavčana, tak by tam už dávno nebol,“ takéto stanovisko zaujal šéf Národnej rady Andrej Danko.

Na tlačovej konferencii po mimoriadnom rokovaní vlády predseda SNS vyhlásil, že v najbližších hodinách ministrovi školstva Petrovi Plavčanovi navrhne zastavenie druhej výzvy na prerozdeľovanie eurofondov, ktorej sa už mohli zúčastniť aj vysoké školy.

Prvú výzvu, kde už niektorí výhercovia podpísali aj zmluvy o čerpaní, ešte preverí Európska komisia. Ak by sa preukázalo pochybenie pri rozdeľovaní dotácií, Slovensko by eurofondy muselo vrátiť zo svojho vrecka Európskej únii.

Všetci chcú aby mali školy dostatok peňazí, preto Danko tvrdí, že pre univerzity urobia osobnú výzvu a na projekty im prerozdelia 80 miliónov eur. „Je problém, že v druhej výzve boli firmy, ktoré sú dravšie ako vysoké školy,“ tvrdí šéf parlamentu.

Povedal, že s rozhorčením vníma to, ako budú Ďalej výskumné parky univerzít bez peňazí pokračovať. Upozornil tiež na to, že v projektoch uspelo 59 projektov na ktorých vysoké školy priamo alebo nepriamo spolupracujú.

Zásadné vyjadrenie Roberta Fica 15:46 Fico kritizuje médiá „Bol som obvinený jedným polobláznom, že mám na Belize 750 miliónov dolárov a uverejňovali ste to, kritizuje Fico médiá. 15:40 Ak by sa ukázala korupcia u ministra Petra Plavčana, už dávno by tam nebol, hovorí Danko. 15:37 Verím, že Plavčan jasne deklaruje budúci týždeň absolútnu súčinnosť NKÚ a Európskej komisii, hovorí Danko. 15:35 Danko: Musíme nastaviť nové kritériá Musíme nastaviť nové kritériá, aby sme dosiahli efektívnejšie čerpanie eurofondov, hovorí šéf SNS Danko. 15:33 Danko reaguje na kauzu s eurofondami Nie som alibista, nemôžem len tak vykrikovať na tlačovke, hovorí Andrej Danko. Reaguje na kauzu okolo ministra školstva Plavčana. 15:32 Ficova výzva Vnímanie korupcie na Slovensku je veľmi zlé a vyzývame každého, ak máte informácie o korupcii, choďte s tým na políciu, tvrdí Fico. 15:27 Pokiaľ nedôjde k dohode o sociálnom zmieri, tak mi budeme zvyšovať platy až od 1. januára 2018. 15:25 „Nezaujíma ma názor nejakého úradníka" „Nezaujíma ma názor nejakého úradníka. Tému diaľnic máme jasne napísanú v Programovom vyhlásení vlády. Očakávam od ministra dopravy Érseka, že všetky projekty doplní a pripraví," tvrdí Fico. 15:24 Fico dáva vyhlásenie Hovorili sme o téme, ktorá sa dotýka výstavby diaľníc a cestných komunikácii, začal Fico brífing po skončení Koaličnej rady.

01 - Modified: 2024-04-18 18:59:18 - Feat.: - Title: Gruzínci nedovolia prokremeľskej vláde zostať pri moci, tvrdí prezidentka. Spory vyvolal zákon podobný ruskému 02 - Modified: 2024-04-17 13:04:48 - Feat.: - Title: Drucker: Školy by mali mať od septembra o štyritisíc ľudí viac v pomocných profesiách 03 - Modified: 2024-04-17 09:01:20 - Feat.: - Title: Kaliňák pred rokovaním vlády: Nová nemocnica v Prešove bude spojením nového i súčasného komplexu 04 - Modified: 2024-04-16 10:42:29 - Feat.: - Title: Ako zlacniť benzín o 20 centov? SaS apeluje na Fica, predstavila návrh 05 - Modified: 2024-04-14 14:51:50 - Feat.: - Title: Hlasy z koalície k rekonštrukcii vlády: Blaha hovorí o hoaxoch. Opozícia pri jednej téme pochválila Fica
menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
19. apríl 2024 15:33