StoryEditor

Informácie s kultúry

17.09.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Picasso a Monet v Albertine
Viedeň -- Viac ako tristo diel autorov 20. storočia môžu vidieť návštevníci viedenskej galérie Albertina v rámci stálej expozície nazvanej od Moneta po Picassa. Kolekcia prác, ktorú zozbierali Rita a Herbert Batlinerovci z Lichtenštajnska, zahŕňa diela Moneta, Renoira, Chagalla, Picassa, Kandinskyho, ale aj ďalších významných umelcov. Jej súčasťou sú maľby, obrazy nakreslené pastelom i vyrývané. Nechýbajú kresby a sochy. Hodnota vystavovaných diel je v prepočte asi 13,6 miliardy slovenských korún. Výstava potrvá do 6. apríla 2008.
SITA

Hviezdu mu už aj Jamie Foxx
Hollywood -- Herec Jamie Foxx sa dočkal vlastnej hviezdy na hollywoodskom Chodníku slávy. Pri odhaľovaní novej hviezdy poďakoval svojej starej mame, ktorá ho vychovávala. "Moja stará mama musí mať celá šťastím roztiahnuté krídla a lietať tam v nebesiach," povedal herec. "Toto jeden z najlepších dní môjho života," dodal. Jamie Foxx je známy najmä z filmu Ray, za úlohu v ktorom získal Oscara.
SOTA

Šialenstvo pre Led Zeppelin
Londýn -- Skupina Led Zeppelin, ktorá sa rozpadla pred 27 rokmi po smrti bubeníka Johna Bonhama, spôsobila svojím oznámením, že 26. novembra vystúpi znovu na jednom pódiu, masové šialenstvo. Podľa promotérov si cez internet skúšalo rezervovať lístky už dvadsať miliónov ľudí. Legendárna rocková skupina bude pritom hrať v dvadsaťtisícovej O2 aréne v Londýne. Rezervácie vstupeniek za 125 libier, čo je v prepočte asi šesťtisíc korún, uzavrú podľa internetovej stránky spoločnosti BBC dnes napoludnie.
SITA

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 06:54