StoryEditor

Rozhodnúť sa musí sama

26.09.2007, 00:00

Nová pieseň Mariky Gombitovej je z muzikálu Adam Šangala. Text k nej ste robili vy. Je to vaša zásluha, že sa Marika k tejto piesni dostala?
Áno. Raz sme sedeli u nej doma, rozprávali sme sa, ja som jej doniesol CD s niekoľkými pesničkami. Ešte v ten večer sme si ich vypočuli a jej sa najviac zapáčila práve pieseň Tak som chcela všetkých milovať. Z muzikálu niekedy vzniknú zaujímavejšie piesne, ako keď ich píšete len pre éter. Dohodli sme sa s Marikou na termíne a skladba sa nahrala.

Marika vraj vďaka svojej precíznosti zvykne dlho váhať, kým hotovú skladbu vypustí na verejnosť...
Ja si myslím, že ju v tomto prípade nebolo treba veľmi presviedčať. Keď má totiž Marika pocit, že sa chce vyjadriť, určite to urobí. A ju tá pieseň oslovila a myslím si, že ju veľmi spontánne aj naspievala.

Dočkáme sa aj nejakého Marikinho verejného vystúpenia?
O tom by som ešte nerád hovoril, lebo náhodou to potom nevyjde a novinári sa hneď do mňa pustia, že čo som to nasľuboval. Raz som povedal, že príde, nestalo sa a doteraz mi to otĺkajú o hlavu. Takže nesľubujem nič.

Prečo je Marika stále takým fenoménom? Napriek tomu, že na verejnosti sa objavuje len sporadicky...
Je to predovšetkým preto, že je to speváčka, ktorá má úžasnú auru. Pesničkám vie dať dušu aj duchovný rozmer. A dokáže naspievať pesničky s veľkým pochopením ich obsahu. No a, samozrejme, má krásnu farbu hlasu. A čo si ja ako textár na nej mimoriadne cením, tak to je vernosť textu. Ona ten text skutočne zaspieva, odokryje ho, čiže akoby do tých piesní naliala obsah. V tom je jedinečná a bola od počiatku.

Je pieseň Tak som chcela všetkých milovať jednorazovou záležitosťou alebo sa chystá nahrať aj nejaké ďalšie?
Viem, že vy novinári chcete vedieť veľa vecí dopredu (smiech). Jedna -- dve piesne ešte možno sú pripravené, no bude to záležať najmä na Marikinom zdravotnom stave a jej rozhodnutí. Pretože, a to ja stále hovorím, Mariku netreba nútiť, Marika sa musí rozhodnúť sama. Ale keď sa rozhodne, že do niečoho pôjde, niet pochýb, že to bude vynikajúce.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
01. máj 2024 12:26