StoryEditor

Morské ryby a zdravie

05.12.2002, 23:00

Sleď -- obsahuje veľké množstvo životne dôležitej mastnej kyseliny omega-3, ktorá znižuje hladinu tuku v krvi a pôsobí proti ochoreniam krvného obehu. Špeciálne zložky bielkovín sa premieňajú na serotonín, čo pozitívne pôsobí na zvyšovanie výkonnosti a zlepšenie nálady.
Makrela -- 150 gramov mäsa tejto morskej ryby pokryje štyriapolnásobok vitamínu B12 a 55 % potreby vitamínu B6. Makrela podporuje správne fungovanie metabolizmu bielkovín, pozitívne ovplyvňuje rast a posilňuje imunitný systém.
Platesa -- nízkokalorické mäso (114 kcal v 150 g) je bohaté na jód. Jedna porcia mäsa pokryje 143 % dennej potreby jódu. O dobré nervy a optimálnu látkovú výmenu sa postará 72 % dennej potreby vitamínu B12, ktorú mäso tejto ryby obsahuje.
Losos -- jedna porcia dodáva 87 % dennej potreby fluóru a prispieva k tomu, aby boli kosti stabilné a zuby pevné. Mäso z lososa pokrýva na 70 % potrebu niacinu, čím zabezpečuje zdravú kožu, vlasy, nechty, posilňuje nervy a stará sa o dobré trávenie.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/kvalita-zivota, menuAlias = kvalita-zivota, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
07. máj 2024 19:11