Reštaurácie boli ku koncu roka na zlomkoch tržieb a nová schéma nestíha.
Druhá vlna sa do našich reštaurácií zahryzla naplno. Posledný týždeň starého roka nesiahol ani na pätinu predkrízových tržieb. „Je to likvidačné,“ hovorí Viliam Pavlovský, spolumajiteľ reštaurácie Sympl v Banskej Bystrici. „Od štátu nedostali nič od októbra, a tak z pôvodných 35 zamestnancov už majú len 15. „Nie sme schopní platiť nájomné, naliali sme do toho už státisíce. Len naťahujeme čas,“ hovorí Pavlovský. Zároveň pripúšťa aj ďalšie okresávanie.
Štát pritom na jeseň avizoval podnikateľom hodiť...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Slané nástrahy pre naše telo: Ako nájsť rovnováhu a prečo nie dobré soliť tou himalájskou?
02 - Modified: 2024-05-28 12:08:54 - Feat.: - Title: Prvýkrát od otvorenia ekonomiky emisie v Číne klesli. Stavieb bolo výrazne menej
03 - Modified: 2024-05-26 11:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Falafel je modlou vegetariánov, údajne ho jeme už tisíc rokov. Aká je jeho skutočná história?
04 - Modified: 2024-05-25 10:05:00 - Feat.: - Title: Čo sa jedlo v stredoveku: V chalupách kaše, na hradoch pávy i bobry. Kurča bolo zriedkavosťou, lososa nechceli
05 - Modified: 2024-05-24 20:03:40 - Feat.: - Title: Pandémia covidu skrátila podľa WHO priemernú dĺžku života o takmer dva roky