reštaurácie, pohostinstvá, kaviarneTASR/
StoryEditorGastro počíta dni do krachu. Štát núka záchranu len 526 eur na jeden hotel
Ani prvá pomoc plus a nová schéma nemusia stačiť na záchranu nášho cestovného ruchu.
Žiadny mäkký lockdown, ale posledný klinec do rakvy. Až 47 percent podnikateľov v prieskume Asociácie hotelov a reštaurácií hlási, že bez ďalších záchranných opatrení najbližšie dva mesiace neprežijú. Niekde už je dokonca vymaľované. V hoteli Menhard vo Vrbove museli v októbri prepustiť šesť z 10 zamestnancov, ich zážitkovú kuchyňu totiž cez okienko alebo terasu robiť nevedia. „Potrebovali sme v ten daný moment vedieť, čo s nami bude. Vláda si neuvedomuje, aký dosah to bude mať,“ hovorí Zuzana Bretz, marketingová manažérka momentálne zatvoreného hotela.
Zákaz vychádzania
Cestovnému ruchu minulý týždeň zrážal tržby aj zákaz vychádzania. Zachrániť ich mala štedrejšia schéma na...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-31 22:00:00 - Feat.: - Title: Slané nástrahy pre naše telo: Ako nájsť rovnováhu a prečo nie dobré soliť tou himalájskou?
02 - Modified: 2024-05-29 22:00:00 - Feat.: - Title: O úlohe zamestnávateľov v súčasnej situácii
03 - Modified: 2024-05-29 11:00:00 - Feat.: - Title: Spolumajiteľ Pixel Federation odišiel na sabatikal: Nie som fanúšik work-life balance, občas treba zatnúť zuby a zamakať
04 - Modified: 2024-05-28 11:46:54 - Feat.: - Title: Poliaci podnikajú v Bratislave. Kľúčový partner Slovenska s nami bude ešte viac prepojený
05 - Modified: 2024-05-26 11:00:00 - Feat.: - Title: Príbehy slávnych jedál: Falafel je modlou vegetariánov, údajne ho jeme už tisíc rokov. Aká je jeho skutočná história?