StoryEditor

Štátny dopravca reaguje na odchod RegioJetu. Posilňuje kľúčovú trať Bratislava - Košice

26.01.2017, 07:44
Autor:
lmlm
Vlaky InterCity budú od 1. februára spájať Bratislavu a Košice už štyrikrát denne.

Štátny dopravca ZSSK dnes reagoval na novú dopravnú situáciu na železniciach, ktorá nastala po oznámení RegioJetu, že odchádza z k 1. februáru z kľúčovej trate Bratislava - Košice.

Situácia sa radikálne zmenila, my ako štátna firma reagujeme na nové podmienky kedy sa náš konkurent rozhodol odísť a prekvapil nás svojim rozhodnutím," povedal podpredseda predstavenstva Patrik Horný.

Vlaky InterCity budú od 1. februára spájať Bratislavu a Košice už štyrikrát denne. Posilnenie dopravy avizoval štátny dopravca hneď po odchode Regiojetu. "Nechceme, aby ľudia stáli na nástupištiach."

Všetky štyri páry IC vlakov odvezú na zrekonštruovaných častiach trasy cestujúcich maximálnou možnou rýchlosťou 160 kilometrov za hodinu. Podľa štátneho dopravcu nie každé nové vlakové spojenie kopíruje cestovný poriadok súkromného dopravcu.

Tam, kde nám súkromný dopravca neuvoľnil trasu, sme boli nútení hľadať inú časovú polohu,“ uvádza člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu Karol Martinček.

Pokiaľ ide o rýchlosť, ešte tento rok sa chceme dostať s najrýchlejším spojením na trase Bratislava-Košice na čas 4:30. Veríme, že takáto rýchlosť najbezpečnejšej a najekologickejšej formy dopravy pomôže cestujúcim v autobusoch a autách vyskúšať aj naše služby,“ zdôrazňuje Martinček.

Cestovný poriadok vlakov InterCity od 1. februára 2016 

menuLevel = 3, menuRoute = tv/stare-sekcie/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = tv, homepage = false
27. apríl 2024 03:10