StoryEditor

Vyrovnaný rozpočet by sme mali skôr, keby vláda nerobila vôbec nič, odkazujú sulíkovci

06.12.2017, 13:59
Na Slovensku sa podľa Jurzycu stále viac oplatí poberať peniaze z rozpočtu, ako podnikať alebo pracovať.

Je evidentné, že vláda Roberta Fica už dlhé roky neplní svoje sľuby. Vyhlásil to na tlačovej konferencii Eugen Jurzyca, ktorý v SaS zastáva funkciu tímlídra pre verejné financie. "Najnovšie na to upozornila Európska komisia, ktorá si nás vytipovala ako krajinu, ktorá posiela permanentne nesprávne údaje do Bruselu," povedal.

Žiadne splnené sľuby

"Od roku 2013 vláda už nesplnila ani jeden sľub," povedal na tlačovej konferencii Eugen Jurzyca. "Máme právo nedôverovať zostavovateľom rozpočtu. Mení sa charakter krajiny," pokračoval Jurzyca v kritike s tým, že sa podľa neho čoraz viac oplatí dostávať peniaze zo štátneho rozpočtu, než by sa oplatilo pracovať alebo podnikať.

"Vláda berie čoraz viac peniaze tam, kde sa človek nevie brániť," vyhlásil a ako príklad uviedol osobitné odvody z lesov.

Ďalšími výhradami Jurzycu bolo, že vláda má tendenciu porušovať strategické dohody z roku 2012. "Sú to dohody o dlhovej brzde, valorizácii dôchodkov." Vládny kabinet podľa neho prijíma opatrenia, ktoré sú mínami do budúcnosti.

Podľa Jurzycu vláda dekonsoliduje, čo znamená, že by krajina dosiahla vyrovnaný rozpočet rýchlejšie, keby nerobila vôbec nič.

Krajine sa darí napriek Smeru

Šéf SaS Richard Sulík si myslí, že Peter Kažimír si neváži to, že sa krajine darí a nachádza sa v dobrej fáze. Zdôraznil, že "to nie je vďaka tejto vláde, ktorá robí opatrenia proti podnikateľom, ale napriek nej."

Kažimír podľa neho nedokáže ani len v dobrých časoch vyrovnane hospodáriť.

Takto vie hospodáriť každý

"Za rok 2016 Kažimír predložil nejaké čísla, ale skutočnosť bola nakoniec iná," popísal Sulík problém. "Tieto čísla nás dostali medzi päť najhorších krajín eurozóny, už aj Grécko hospodárilo s menším schodkom, ako to robilo Slovensko za čias Kažimíra," dodal.

"Áno, došlo ku konsolidácii. ale je to vďaka tomu ,že sa historicky najvyššie zvyšovalo daňové zaťaženie," vyhlásil Sulík. "Takto vie hospodáriť každý, že zožmýka tých, ktorí tvoria v krajine hodnoty," zakončil.

01 - Modified: 2024-04-19 10:39:49 - Feat.: - Title: SaS chce odvolávať Huliaka z postu predsedu výboru. Dôvodom je cigareta v parlamente 02 - Modified: 2024-04-18 14:18:55 - Feat.: - Title: Gröhling: Zákon k situácii s medveďmi je nebezpečný, rieši aj vlky a rysy 03 - Modified: 2024-04-18 12:34:23 - Feat.: - Title: SaS chce zvolať hospodársky výbor pre údajnú nečinnosť Sakovej. Je to kampaň pred voľbami, reaguje rezort 04 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 05 - Modified: 2024-04-16 13:32:21 - Feat.: - Title: Poslanec SaS kritizuje, že rezort zahraničia riadi Fico a nie Blanár: Zaujíma ho len právo veta krajín EÚ
menuLevel = 1, menuRoute = ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = ekonomika, homepage = false
20. apríl 2024 06:11