StoryEditor

X-Net bude zástupcom OneAccess

15.12.2005, 23:00
Na slovenský trh prichádza francúzsky výrobca hi-tech sieťových technológií OneAccess Networks. Od prvého januára budúceho roka bude na Slovensku pôsobiť prostredníctvom firmy X-Net, s ktorou podpísal zmluvu o obchodnom zastúpení.

Na slovenský trh prichádza francúzsky výrobca hi-tech sieťových technológií OneAccess Networks. Od prvého januára budúceho roka bude na Slovensku pôsobiť prostredníctvom firmy X-Net, s ktorou podpísal zmluvu o obchodnom zastúpení. Ako uviedli predstavitelia spoločnosti, spokojní by boli, keby dosiahli v prvom roku pôsobenia 2- až 4-percentný podiel na trhu.
"Spolupráca s OneAccess nám umožní zavádzať nové telekomunikačné riešenia s orientáciou na širokopásmové produkty," uviedol produktový manažér X-Netu Rastislav Chudík. Ako dodal, najväčšie možnosti vidí v uplatnení triple-play sieťových smerovačov, ktoré umožňujú prenosy hlasu, dát a videa a sú tak pripravené na podporu internetovej televízie, hier a ďalších služieb novej generácie.
"OneAccess sa orientuje na produkty pre služby telekomunikačných operátorov, resp. na vývoj telekomunikačných zariadení," spresnil výkonný riaditeľ Bertrand Meis. Spoločnosť vidí najväčší priestor na uplatnenie v telekomunikačných firmách, ktoré pripravujú služby novej generácie s orientáciou na širokopásmové služby.
Spoločnosť OneAccess založili vo Francúzsku v roku 2001 finančné skupiny CDC Enterprise Innovation, VPSA, AGF Private Equity a CIC finance. Okrem nich do spoločnosti investovali aj technologické firmy T-Com Venture FoundInnovacom, dcérske spoločnosti Deutsche Telekomu, resp. France Telecomu.
OneAccess dosiahla v roku 2003 tržby 4,1 milióna eur, ktoré vlani zvýšila o sto percent na 8,2 milióna eur. Ku koncu tohto roka spoločnosť očakáva ešte vyšší rast tržieb -- vyše 20 miliónov eur, v prepočte viac ako 757 miliónov korún. Odhad na rok 2006 je 35 miliónov eur.
X-Net je súkromná slovenská firma, ktorá bola založená v roku 1995. Presadila sa ako systémový integrátor v oblasti dátových komunikácií s orientáciou na špeciálne telekomunikačné riešenia. Zabezpečuje napríklad komplexné portfólio dátových služieb, bezpečnosť, optimalizáciu komunikačných riešení, pripojenie POS terminálov a bankomatov pre viaceré bankové domy, obchodné reťazce a čerpacie stanice.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 01:34