StoryEditor

Meebo.com s 354%-ným nárastom

07.08.2007, 16:21
Najrýchlejšie sa rozvíjajúcou internetovou lokalitou pre tzv. "instant messaging" programy za uplynulých 10 mesiacov bol portál Meebo.com. Vyplýva to z poslednej štúdie poprednej agentúry v oblasti internetového výskumu, spoločnosti Nielsen/NetRatings.
<br/>
Portál Meebo.com je internetovou stránkou, na ktorej sa môžu užívatelia prihlásiť do najpopulárnejších „instant messaging“ systémov (ICQ, MSN, Yahoo!, Google Talk, AIM, Jabber ...) a to bez nutnosti stiahnutia a inštalácie potrebných programov. V porovnaní s augustom minulého roka vzrástla návštevnosť Meebo.com zo 434 000 užívateľov na súčasných 2 000 000. V percentuálnom vyjadrení ide o 354% nárast.

<b>Čo je to Instant messaging?</b>

Instant messaging je spôsob komunikácie, prostredníctvom ktorého sa jednoduché textové správy prenášajú cez počítačovú sieť, takmer v reálnom čase. Instant messaging je veľmi podobný štruktúre chatu. Rozdiel však spočíva v tom, že chod chatu zabezpečujú tzv. zásuvné moduly (plug-ins) v internetovom prehliadači, pričom Instant messaging používa samostatné programy, ktoré je nutné stiahnuť a nainštalovať do počítača. Príkladom takýchto programov sú IM klienti ICQ, Yahoo! Messenger, MSN Messenger, atď. Instant messaging využívajú hlavne takí ľudia, ktorí sa navzájom poznajú – kamaráti, obchodní partneri a podobne. Obrovskou výhodou je, že IM programy dokážu sprostredkovať komunikáciu takmer v reálnom čase. Takáto výhoda umožňuje novinárom, obchodným partnerom, zákazníkom získať potrebné informácie bez akéhokoľvek oneskorenia. Mnohé podniky využívajú popri telefonickej, e-mailovej, faxovej podpore už aj IM (napríklad na Slovensku je to Yegon.sk – poskytovateľ internetového priestoru, HEJ.sk – internetový obchod

<small><b>Zdroj:</b>
Nielsen/NetRatings
</small>
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 02:44