Pravda a mýty o údeninách: Takto jednoducho spoznáte kvalitu a zostanete zdravý
Len máloktoré potraviny sú tak často na pranieri ako práve údeniny a mäsové výrobky. Kedy spôsobujú rakovinu a kedy sú, naopak, chutnou delikatesou?
Len máloktoré potraviny sú tak často na pranieri ako práve údeniny a mäsové výrobky. Kedy spôsobujú rakovinu a kedy sú, naopak, chutnou delikatesou?
Prečítajte si rozhovor s Margit Slimákovou, jednou z najvplyvnejších českých expertiek v oblasti zdravého životného štýlu, zdravej výživy a prístupu k zdravotnej starostlivosti.
Veľkonočné prejedanie môže byť kritické pre zdravý ľudský organizmus.
V čom by sme mali byť pri výbere potravín pozornejší a v čom sú označenia "bez pridaného cukru", vegánske a BIO zradné?
Proti demencii vieme bojovať aj v pokročilejšom veku, a to nastavením správneho stravovania.
Mnohé mýty o stravovaní si posúvame medzi sebou už roky, odborníci však upozorňujú, že niektoré potraviny si odpierame zbytočne. To isté platí aj pri nesprávnych zvykoch, ktoré je čas prehodnotiť a zmeniť.
Niekedy ako keby ľudia nechceli pochopiť, že zdravé stravovanie nie je žiadna veda, tvrdia odborníci. V čom je teda trik ako schudnúť, nepribrať a nehladovať?
Jednou z príčin pádu totality vraj bola aj neschopnosť súdruhov nasýtiť túžbu ľudu po konzume.
Dôležité je vopred si naplánovať, čo budeme konzumovať a takisto brať pri nákupoch ohľad na výživovú hodnotu potravín.
Kde je východisko pre tých, ktorí nechcú na sviatky hladovať, potrebujú schudnúť, prípadne nepribrať, lebo im korona priniesla pár kíl naviac?
Vedeli ste, že zloženie stravy a kalorický príjem by sme mali mať už v tridsiatke iný ako v dvadsiatke? Tak sa teda pozrite na to, ako sa stravovať, keď máte X-dsať +. Poradí vám výživová poradkyňa.
Zistite, ako sa v rámci chudnutia nevzdať obľúbených jedál, ale spraviť si z nich zdravú súčasť stravovania.