StoryEditor

Veľvyslanci k slovenským voľbám

11.09.2002, 00:00

Veľvyslanec a vedúci Delegácie Európskej komisie v SR Eric van der Linden označil tohtoročné parlamentné voľby za dôležitejšie ako tie v roku 1998. "Občania Slovenska rozhodnú o budúcnosti svojej krajiny, a preto je dôležitá vysoká volebná účasť. V demokratickej krajine, ako je vaša, je možnosť zúčastniť sa na voľbách právom, ale dovolím si tvrdiť, že v tomto významnom období pre vašu krajinu je to skôr demokratická povinnosť," povedal Linden. Pravdepodobnosť pokračovania reforiem, ktoré začala vláda Mikuláša Dzurindu, je podľa neho veľmi vysoká. Fakt, že v predvolebných prieskumoch klesla obľúbenosť Vladimíra Mečiara, Linden charakterizoval ako "mimoriadne zaujímavý vývoj".
Britský veľvyslanec Damian Roderic Todd v tejto súvislosti pripomenul, aký veľký problém pre slovenské integračné vyhliadky predstavovala Mečiarova vlády v rokoch 1994 -- 1998. "Ako zdvorilý hosť nemôžem hovoriť o slovenských politikoch, ale návrat síl z rokov 1994 -- 1998 by nedoviedol Slovensko do Európskej únie. Každý Slovák vie, kto vtedy bol či nebol vo vláde," povedal Todd.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 15:18