StoryEditor

Čo sú aditíva

18.08.2003, 00:00
Autor:
(ls)(ls)

Farbivá E 1xx. Používajú sa na zlepšenie vzhľadu potravín. Sú napríklad v cukrovinkách, zmrzlinách, jogurtoch či pudingov. Príklady: riboflavín (E 101), karamel (E150), karotény (E 160) oxidy a hydroxidy železa (E 172).

Konzervačné látky E 2xx. "Bojujú" proti baktériám, plesniam a ďalším mikroorganizmom, vďaka čomu sa predlžuje trvanlivosť potravín. Príklady: siričitan sodný (E 221), dusičnan draselný (E 252), kyselina m...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
menuLevel = 2, menuRoute = dennik/jedla-napoje, menuAlias = jedla-napoje, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 12:36