StoryEditor

Pred closingom v Slovenskej poisťovni

09.05.2002, 00:00

MF SR predpokladá, že na prelome mesiacov máj a jún tohto roku dôjde k ukončeniu transakcie, spojenej s privatizáciou Slovenskej poisťovne (SP), a. s. Povedal to minister financií SR František Hajnovič po pracovnom stretnutí so zástupcami koncernu Allianz AG Mníchov -- členom predstavenstva, Dr. Wernerom Zedeliusom, výkonným viceprezidentom, Dr. Klausom Junkerom, viceprezidentom spoločnosti Torstenom Leueom a predsedom predstavenstva Allianz poisťovne, a. s., Manuelom Bauerom, ktoré sa uskutočnilo tento týždeň v Bratislave.
Nadnárodná poisťovňa Allianz so sídlom v Mníchove preberie praktickú kontrolu nad SP po splnení odkladacích podmienok, ktoré stanovuje Zmluva o predaji akcií SP uzavretá dňa 1. februára 2002. Mnohé odkladacie podmienky už boli splnené.
Jednou zo splnených odkladacích podmienok je marcový prevod akcií Istrobanky z majetkového účtu SP na účet rakúskej banky Bawag, ktorá sa stala víťazom výberového konania. Splnená bola i podmienka prevodu akcií Investičnej a rozvojovej banky, a. s., z majetkového účtu SP na účet maďarskej banky OTP Bank, ktorá získala aj podiel, ktorý v tejto banke vlastnil FNM SR a MF SR.
V súlade so zmluvou o predaji akcií SP sa uskutočnil prevod práv a záväzkov zo zákonného poistenia zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla na Slovenskú kanceláriu poistiteľov a prevod práv a záväzkov zo zákonného poistenia zamestnávateľa na Sociálnu poisťovňu.
Allianz očakáva rozhodnutie Protimonopolného úradu SR o schválení koncentrácie na poistnom trhu a rozhodnutie Úradu pre finančný trh o udelení predchádzajúceho súhlasu na nadobudnutie akcií SP. V tomto týždni Allianz a SP v súlade so závermi Výboru pre riadenie closingu transakcie SP, konaného dna 30. apríla 2002, požiadajú Úrad pre finančný trh o udelenie súhlasu na zlúčenie oboch poisťovní.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
24. apríl 2024 02:05