StoryEditor

Krátko zo zahraničia

02.12.2002, 23:00

Rusko včera označilo dvoch švédskych diplomatov za neželané osoby, oznámilo ministerstvo zahraničných vecí. Moskva tak reagovala na vypovedanie dvoch ruských diplomatov zo Švédska minulý mesiac, spojené s prípadom priemyselnej špionáže v telekomunikačnom koncerne Ericsson. (TASR)
Ministri zdravotníctva EÚ podporili včera zákon rozširujúci zákaz reklamy na tabakové výrobky na kľúčové médiá, ako sú rozhlas, tlač a internet. (TASR)
Silné zemetrasenie v sile 5,8 stupňa Richterovej stupnice postihlo včera ráno západnú časť Grécka.???
Traja civilisti zahynuli včera pri výbuchu bomby aktivovanej na diaľku neďaleko Moskvy, kde bývajú predstavitelia ruskej armády. (TASR)
Jeden Palestínčan zahynul a deväť ďalších ľudí bolo zranených pri prestrelke medzi izraelskými vojakmi a palestínskymi ozbrojencami, ku ktorej došlo včera v pásme Gazy a v tej istej oblasti zahynul pri výbuchu mínometnej strely ďalší Palestínčan. Iná prestrelka sa odohrala v Túlkarme na západnom brehu Jordánu, kde izraelskí vojaci usmrtili palestínskeho ozbrojenca. (TASR)
Jednotky ozbrojených síl Pobrežia Slonoviny včera prevzali kontrolu nad centrom kľúčového mesta Man, ležiaceho na západe tejto africkej krajiny. (TASR)
Šesť poľských námorníkov bolo včera zranených, z toho traja vážne, pri výbuchu v podpalubí nemeckej nákladnej lode Sierksdorf kotviacej v dánskom prístave Aalborg. (TASR)
Právnik zastupujúci pozostalých obetí havárie ruskej atómovej ponorky Kursk včera oznámil, že zvažuje odvolanie proti záveru prokuratúry o prípade. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
08. máj 2024 14:47