StoryEditor

Hantuchovej stop vo dvojhre i v štvorhre

21.01.2003, 23:00

Ani vo štvrtom vzájomnom stretnutí nenašla slovenská tenistka Daniela Hantuchová žiadny recept na agresívnu hru Američanky Venus Williamsovej, ktorej podľahla tentoraz vo štvrťfinále grandslamového turnaja Australian Open za 75 minút 4:6, 3:6. Iba 19-ročná rodáčka z Popradu držala krok so svetovou a nasadenou dvojkou iba v úvodoch oboch setov (zhodne do stavu 3:3), no v ich koncovkách sa prejavila lepšia fyzická dispozícia o takmer 20 kilogramov ťažšej súperky. Staršia zo sestier Williamsových sa presadzovala najmä "delovým" prvým podaním. Najrýchlejší servis Venus dosiahol rýchlosť až 201 km/h, čo je o 12 km/h viac, ako včera namerali v mužskom štvrťfinále Agassimu (!). "Aj keď som urobila niekoľko nevynútených chýb, patril tento zápas k najvydarenejším, aké som tu odohrala. Našťastie, dosť často chybila aj moja súperka, ktorá má na viac, ako dnes predviedla," povedala po zápase štvornásobná grandslamová víťazka. Hantuchová zaostala za bývalou svetovou jednotkou najmä slabším podaním (iba 169 km/h), ako aj menším počtom víťazných lôpt (9:29). "V súčasnosti je celý tenis najmä o sile. Do budúcnosti budem musieť zlepšiť svoj servis, najmä jeho rýchlosť. Na grandslamových turnajoch prehrávam v poslednom čase prakticky iba so sestrami Williamsovými. Nastal čas to zmeniť," uviedla Hantuchová, ktorá napriek prehre vyrovnala štvrťfinálovou účasťou v Melbourne svoje grandslamové maximum vo dvojhre z Wimbledonu (2002) a US Open (2002). Po neúspechu v singli pridala posledná slovenská zástupkyňa v Melbourne Parku ďalší vo štvorhre, kde spolu s Američankou Meghann Shaughnessyovou podľahli vo štvrťfinále ako piaty nasadený pár švajčiarsko-maďarskej dvojici Emmanuelle Gagliardiová, Petra Mandulová hladko 4:6, 2:6. Najlepšia Slovenka tak pokračuje iba v miešanej štvorhre, kde sa spoločne s Kevinom Ullyettom zo Zimbabwe mali dnes nadránom (približne od 5.00 hod. SEČ) v osemfinále stretnúť ako obhajcovia titulu s japonským duom Thomas Šimada, Ai Sugijamová.
Včerajší program Australian Open určil už prvé semifinálové dvojice. V ženskom súboji o finále sa stretne Hantuchovej premožiteľka s Belgičankou Heninovou, medzi mužmi čaká v semifinále na trojnásobného melbournského víťaza Američana Agassiho prekvapenie turnaja -- nenasadený Juhoafričan Ferreira.
VÝSLEDKY
Muži -- štvrťfinále: Agassi (2-USA) -- Grosjean (12-Fr.) 6:3, 6:2, 6:2, Ferreira (JAR) -- Ferrero (4-Šp.) 7:6 (4), 7:6 (5), 6:1.
Ženy -- štvrťfinále: V. Williamsová (2-USA) -- HANTUCHOVÁ (7-SR) 6:4, 6:3, Heninová (5-Belg.) -- Ruanová Pascualová (Šp.) 6:2, 6:2, štvorhra -- štvrťfinále: Gagliardiová, Mandulová (Tal./Maď.) -- HANTUCHOVÁ, Shaughnessyová (5-SR/USA) 6:4, 6:2.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
23. apríl 2024 21:06