StoryEditor

Január je v znamení turistických veľtrhov

03.01.2002, 23:00

Hneď štyri turistické veľtrhy sa v januári uskutočnia na Slovensku a v okolitých krajinách. Séria sa začne 10. až 13. januára v Brne 12. ročníkom medzinárodného veľtrhu priemyslu cestovného ruchu GO s vyčerpávajúcou ponukou najmä dovoleniek v zahraničí od cenove pre Čecha najpriateľnejšieho Slovenska, Chorvátska či Bulharska, až po špecializované pobyty a exkluzívne zájazdy. Súčasne s GO sa uskutoční 11. ročník medzinárodného veľtrhu turistických možností v českých a regiónoch, doplnený o ponuky regiónov zo Slovenska, Poľska a Nemecka a partnerských miest. Súčasne sa uskutoční aj premiérový ročník výstavy GO sport, s ponukou výbavy pre aktívny oddych, športové dovolenky a voľný čas.
Týždeň po Brne - od 17. do 20. januára - bude na výstavisku bratislavskej Incheby 8. medzinárodný veľtrh ITF Slovakiatour s kompletným prierezom tohoročných katalógov slovenských cestovných kancelárií a desiatkou oficiálnych prezentácií zahraničných centrál cestovného ruchu, medzi ktorou má byť aj Vietnam. Napriek určitej kríze v cestovnom ruchu sa očakáva oproti vlaňajšku mierny nárast počtu vystavovateľov, vrátane širšej prezentácie slovenských regiónov. Súčasne so Slovakiatourom sa uskutoční aj 9. ročník medzinárodnej výstavy Danubius Gastro.
V tom istom termíne ako Slovakiatour sa uskutoční na viedenskom výstavisku v Pratri tradičný veľtrh Ferien. Pre našinca tam nebudú zaujímavé ani tak ponuky rakúskych touroperátorov, pretože sú v tom čase už na pultoch slovenských cestoviek, ale predovšetkým dovolenkové pobyty v rakúskych regionoch, počínajúc tohoročnou zimou v rakúpskych Alpách, ktoré našinci čoraz viac vyhľadávajú. Januárovú ponuku uzatvára 23. až 25. januára v košickom Dome techniky ZSVTS 8. ročník medzinárodnej kontraktačno-predajnej výstavy cestovného ruchu, turistiky, vidieckeho turizmu a agroturimu Tour 2002. Počas výstavy prebehnú rokovania našich touroperátorov s cestovnými kanceláriámi zo severovýchodného Maďarska, juhovýchodného Poľska a predovšetkým ukrajinského Zakarpatska, pretože ich klientela má záujem dovolenkovať na Slovensku a niektorí kupujú aj dovolenky pri mori s odletmi z Košíc.

pod foto
Slovenské regióny sa tradične objavujú na Regiontoure v Brne. Snímka je z vlaňajšieho veľtrhu. Snímka J.Blažej

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 16:33