StoryEditor

U.S. Steel spustili krízový plán

02.02.2003, 23:00

V košických oceliarňach U.S. Steel pokračovali včera popoludní vo výrobe ocele aj napriek zastaveným dodávkam základných surovín, ktoré spoločnosť zvyčajne dostáva po železnici. "Ešte stále pokračujeme podľa plánu výroby z obdobia pred začatím štrajku. Zmeny však nastali pri distribúcii hotových výrobkov ku zákazníkom. Keďže nemáme k dispozícii železnicu, výrobky predbežne umiestňujeme v skladoch. Zodpovední manažéri hľadajú aj dočasné skladové priestory mimo areálu spoločnosti," informovala HN riaditeľka odboru vonkajších vzťahov spoločnosti Anna Mišinová. "Pri ďalšom pokračovaní štrajku môže dôjsť k problémom pri zásobách," dodala.
Vedenie oceliarní ešte v piatok popoludní prehodnotilo plán výroby v prípade možného štrajku. "Tam, kde to situácia umožňuje, sme dopravu hotových výrobkov presunuli na kolesovú dopravu. Operatívne sme prispôsobili termíny plánovaných opráv na prvovýrobe na skoršie termíny s cieľom minimalizovať vplyv možných výpadkov železničnej dopravy a efektívne využiť čas," uviedla Mišinová. Zároveň potvrdila, že v sobotu po čiastočnom a dočasnom obnovení prevádzky na širokorozchodnej trati z Ukrajiny prepravili do košických hút dve vlakové súpravy so železnou rudou a dva vlaky s prázdnymi vozňami. Upozornila, že denná potreba rudy je niekoľkonásobne vyššia.
Štrajk železničiarov neohrozuje nepretržité prevádzky v Elektrárňach Vojany, ktoré disponujú zásobami na štyri až päť mesiacov vrátane štátnych hmotných rezerv.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 12:31