StoryEditor

České trhy

05.02.2002, 23:00

Konkurz libereckej firmy Textilana skomplikoval život v Novém Městě pod Smrkem. Textilana, ktorá sa finančne podieľa na rekonštrukcii tamojšej čistiarne, zostala mestu dlžná 4,8 mil. Kč a od vyhlásenia konkurzu svoj dlh nespláca. Mesto tak bude mať menej na opravy a investície. (TASR)
O ďalšej fáze vyrovnania ruského dlhu voči ČR rokuje od pondelka v Prahe námestník ruského ministra financií Sergej Kolotuchin. Rozhovory sa týkajú detailov ďalšieho splácania. Výsledkom rokovania má byť podľa námestníka ministra financií ČR Ladislava Zelinku predbežná dohoda o objeme dodávok tovaru na rok 2002. Zatiaľ čo od roku 1994 Rusko splácalo tovarom len úroky, v tomto roku ním začne splácať aj istinu dlhu. (TASR)
Cena 15 až 20 Kč, za ktorú sa v minulých rokoch na jar predával v Česku kilogram skorých zemiakov, sa tento rok na cenovkách objavila už v januári. Platiť bude zrejme celý polrok. Súčasné ceny, dvojnásobne vyššie ako pred rokom, podľa analytikov ovplyvnia tohtoročnú infláciu. (TASR)
Po oznámení výrazného zdraženia mesačného paušálu zo strany Českého Telecomu podalo žiadosť o zrušenie pevnej telefónnej linky viac než 50 tis. zákazníkov. Predstavuje to približne 1,4 % z celkového počtu 3,8 mil. hlavných telefónnych staníc. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 12:40