StoryEditor

Podniky a trhy v skratke

10.04.2002, 00:00

(hn/Ľubomír Jurina)
Šiesty ročník predajnej výstavy Byt a stavba, záhrada, otvorili včera v Športovej hale v Michalovciach. Počas troch nadchádzajúcich dní predstaví svoje produkty 56 vystavovateľov zo Slovenska a z Čiech a zároveň ich ponúknu zákazníkom na predaj. (TASR)
Štátne lesy TANAP-u, Tatranská Lomnica, ukončili vlani hospodárenie s výnosmi vo výške 227,15 mil. Sk a nákladmi 227,148 mil. Sk. Rozpočet na minulý rok bol schválený s deficitom 15 mil. Sk a na jeho odstránenie schválilo ministerstvo pôdohospodárstva v druhom polroku konsolidačný program s vyrovnaným rozpočtom. (SITA)
Stavbu Podnikateľského inkubátora a technologického centra (BIaTC) v Banskej Bystrici, na ktorej odštartovali práce v januári, chcú odovzdať do užívania už v júni. Po spustení prevádzky plánujú zaradiť do inkubátora na začiatku maximálne 15 firiem s tvorivým potenciálom, to znamená, orientujúce sa na vývoj technológií, aplikovateľných na domácom i zahraničných trhoch. (TASR)
Cestovná kancelária Ruefa Cs, s. r. o., Bratislava dosiahla vlani zisk po zdanení 6 mil. Sk, keď jej služby využilo viac ako 24 tis. klientov. Tržby spoločnosti medziročne vzrástli o 33 mil. Sk na 560 mil. Sk. (SITA)
Grafobal Vilnius, dcérska spoločnosť slovenského Grafobalu, zaznamenala vlani nárast obratu o 12,6 % na 24,2 mil. litov (LTL). Čistý auditovaný zisk jednej z vedúcich spoločností na litovskom trhu obalov bol 1,05 mil. LTL, čo predstavuje medziročný nárast o 8,1 %. Obrat za prvé tri mesiace tomto roku v medziročnom porovnaní vzrástol o 16,5 % na 6,14 mil. LTL. (SITA)
Za prvé dva mesiace tohto roku dosiahla Slovenská autobusová doprava (SAD), š. p., Prievidza zisk viac ako 1 mil. Sk. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to predstavuje pokles o takmer 700 tis. Sk. Za sledované obdobie boli výnosy podniku 75,2 mil. Sk. (SITA)
Dĺžka diaľnic v EÚ vzrástla od roku 1990 do 1999 z 39,2 tis. km na 49,2 tis. km, čo je viac než o 25 %. Dĺžka železničných tratí sa, naopak, v tom istom období znížila o 4 % na 153,6 tis. km. Hustota diaľnic v krajinách EÚ je šesťkrát vyššia než v kandidátskych krajinách, no hustota železničných tratí je zas o štvrtinu menšia. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
24. apríl 2024 07:37