StoryEditor

Aktéri fúzie pôsobia aj na Slovensku

10.08.2004, 00:00

Obidve medzinárodné farmaceutické spoločnosti Sanofi-Synthélabo a Aventis pôsobia aj na Slovensku. Sú členmi Slovenskej asociácie farmaceutických spoločností orientovaných na výskum a vývoj. K prebiehajúcej fúzii obidvoch spoločností sa ich slovenskí predstavitelia odmietli vyjadriť.
Prvá z nich vznikla 18. mája 1999 zlúčením francúzskych farmaceutických spoločností Sanofi a Synthélabo. Na Slovensku, rovnako ako vo Francúzsku a iných krajinách, sa zlúčili pôvodné zastúpenia. Jej slovenská filiálka so sídlom v Bratislave zamestnáva zhruba 40 pracovníkov. Portfólio spoločnosti obsahuje najmä originálne lieky na liečbu kardiovaskulárnych ochorení a trombózu, prípravky používané v neurológii, v internej medicíne a psychiatrii.
Spoločnosť Aventis pôsobí na Slovensku od roku 2000 prostredníctvom spoločnosti Aventis Pharma. Zameriava sa na predaj originálnych liekov, hlavne z oblasti onkológie, srdcovo-cievneho systému, diabetológie a kostného metabolizmu. Súčasťou jej aktivít je aj predaj injekčného sortimentu z lokálnej výroby -- dcérskeho výrobného podniku Hoechst-Biotika v Martine. Podľa informácií asociácie z hľadiska predaja vo finančnom vyjadrení patrilo vlani spoločnosti Sanofi-Synthélabo na Slovensku 11. miesto. Aventis bol v rebríčku spolu so slovenským predajom martinského závodu piaty. Prvé miesto patrilo spoločnosti Zentiva (vznikla zlúčením Slovakofarmy a Léčivy).

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. apríl 2024 05:58