StoryEditor

Moravcová neobháji zlato

11.12.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

Slovenská plavecká jednotka Martina Moravcová sa prekvapujúco neprebojovala do dnešného finále na 100 m v. sp. na 7. ME v krátkom bazéne v írskom Dubline, keď v semifinále dosiahla až desiaty najrýchlejší čas 54,19. Piešťanská rodáčka tak v kráľovskej disciplíne neobháji minuloročné zlato zo šampionátu v nemeckej Riese. Moravcová štartovala v úvodnom semifinále a po slabšom reakčnom čase figurovala po úvodnej päťdesiatke na štvrtej priečke. V ďalšom priebehu pretekov sa jej už nepodarilo prepracovať na vyššie pozície, keď za víťaznou Fínkou Maliou Metellovou v cieli zaostala o 62 stotín a s napätím čakala na výsledky druhého semifinále. V ňom dosiahlo rýchlejší čas ako Moravcová až šesť plavkýň a dvojnásobná strieborná olympijská medailistka z OH 2000 v Sydney sa tak neprebojovala medzi elitnú osmičku. Najrýchlejší čas 53,41 zaplávala podobne ako v rozplavbách Holanďanka Marleen Veldhuisová.
Moravcová, ktorá prišla do Dublinu ovenčená šiestimi triumfami v pretekoch Svetového pohára v juhoafrickom Durbane, sa dnes v priestoroch moderného bazéna Aquatic and Leisure Centre predstaví v rozplavbách na 50 m motýlik, jej hlavná pozornosť sa však upriamuje na motýľkarsku stovku, kde má najvyššie ambície.
V úvodných rozplavbách zasiahol do boja aj ďalší slovenský reprezentant Miroslav Machovič, ktorý však sklamal a v znaku na 200 m obsadil výkonom 1:58,58 až dvadsiatu priečku v 27-člennom štartovom poli. Odchovanec trnavského plávania stratil na najrýchlejšieho z rozplavieb Slovinca Blaza Medvešeka 5,15 s.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 18:32