StoryEditor

Tauris je prvý mäsokombinát s ratingom

05.12.2002, 23:00
Autor:
(vd)(vd)TASRTASR

Tauris, a. s., Rimavská Sobota, ako prvý potravinársky podnik v strednej Európe, získal ratingové ohodnotenie. Udelila mu ho ratingová agentúra CRA Rating Agency, a. s., Bratislava, ktorá je afilačným partnerom renomovanej spoločnosti Moody´s Investors Service.
Tauris získal tri druhy ratingu, ktoré vyjadrujú schopnosť splácať jednotlivé druhy záväzkov podľa meny a dĺžky obdobia. Z hľadiska dlhodobej schopnosti plniť záväzky v cudzích menách, tzv. dlhodobý medzinárodný CRA Rating, spoločnosť získala hodnotenie Ba, čo ju zaraďuje medzi firmy schopné splácať tieto záväzky, avšak s neistou budúcou úrovňou rizika. Mäsokombinát sa tým zaradil do stredu z celkovej škály stupnice hodnotenia. Tauris získal aj dlhodobý lokálny rating, ktorý vyjadruje jeho schopnosť plniť včas a v plnej výške záväzky v domácej mene, a to na úrovni skBaa-. To ho zaraďuje medzi bonitné subjekty s relatívne dobrou schopnosťou splácať svoje budúce záväzky. Agentúra udelila spoločnosti aj krátkodobý CRA Rating na úrovni skP-3, ktorý vyjadruje prijateľnú schopnosť splácať krátkodobé záväzky v slovenských korunách so splatnosťou do jedného roka.
"K nezávislému finančnému ohodnoteniu našej spoločnosti sme pristúpili preto, lebo sme chceli poznať objektívny pohľad zvonku. Okrem toho sme chceli urobiť aj ústretový krok k bankám, ktoré žiadame o úvery," povedala viceprezidentka Taurisu Terézia Lovíšková. Tauris sa zaoberá spracovaním mäsa a výrobou mäsových špecialít. Holding pozostáva zo siedmich dcérskych spoločností a patrí medzi najväčšie potravinárske firmy na Slovensku. Spomedzi mäsokombinátov dosahuje najvyššie tržby. V skupine podnikov Tauris pracuje 1 322 ľudí.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 23:07