StoryEditor

Opäť upozornenie Európskej komisie

20.04.2004, 00:00
Autor:
TASRTASR
Predstavitelia Európskej komisie včera vicepremiérovi Pálovi Csákymu zopakovali, že očakávajú rýchly pokrok pri zmene zákona o obchodných reťazcoch, ktorý je podľa Bruselu v rozpore s právom EÚ.

Predstavitelia Európskej komisie včera vicepremiérovi Pálovi Csákymu zopakovali, že očakávajú rýchly pokrok pri zmene zákona o obchodných reťazcoch, ktorý je podľa Bruselu v rozpore s právom EÚ. Hoci k zmene zákona s určitosťou nedôjde do 1. mája, komisia zatiaľ nezačne proti Slovensku priestupkové konanie, ubezpečili Csákyho.
"Dali nám ešte určitý čas, ale očakávajú signifikantný pokrok v priebehu polroka" povedal Csáky. Zajtra bude o tomto probléme podľa neho rokovať vláda.
Zástupcovia komisie vicepremiérovi tlmočili, že voči žiadnej novej krajine neplánuje Brusel uvaliť hneď po vstupe ochranné opatrenia, ktoré má únia v zálohe pre prípad, že budú porušovať povinnosti vyplývajúce z členstva.
Výrazný pokrok zaznamenala komisia podľa Csákyho v oblasti poľnohospodárstva, plnenie záväzkov však bude pozorne sledovať aj po vstupe.
V prípade U.S. Steel komisia vypracovala rozhodnutie o dohodnutom riešení, momentálne o ňom rokujú členské krajiny a do mesiaca by malo byť prijaté konečné rozhodnutie, ktorým EÚ oficiálne akceptuje nadprodukciu oceliarní za istú kompenzáciu, informoval Csáky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 17:18