StoryEditor

Med -- sladké zdravie

09.05.2003, 00:00

Ak patríte k ľuďom, ktorí si med doprajú len v čase Vianoc, aj to len trošku na oblátke, mali by ste to rýchlo zmeniť. Med je totiž skutočne cenná potravina, ktorá chráni naše zdravie. Je všeobecne známe, že má antibakteriálne účinky. Preto sa, napríklad, pri bolestiach v hrdle odporúča vložiť si do úst lyžicu medu a doslova ho prevaľovať v ústach, kým sa úplne nerozplynie. Okrem toho chráni cievy pred zanesením, a teda jeho pravidelná konzumácia znižuje riziko srdcového infarktu. No a známe sú tiež upokojujúce účinky medu. Veď kto by nepoznal najznámejší recept na pokojný spánok -- pohár teplého mlieka s veľkou lyžicou medu. Ale pozor! Zabudnite na to, že svoje plačúce dieťa budete upokojovať cumľom namočeným v mede. Deti do jedného roka by med vôbec nemali konzumovať, môže u nich vyvolať alergiu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. apríl 2024 08:55