StoryEditor

Robert Fico: Neotravujme ľudí neschopnosťou

06.07.2004, 00:00
Poslanci NR SR nie sú schopní zvoliť podpredsedov parlamentu. Neotravujme ľudí touto neschopnosťou. Rýchlo obsaďme post predsedu zahraničného výboru, ktorý patrí KDH a post predsedu výboru pre európske záležitosti, ktorý patrí Smeru. Potom sa vráťme k práci.

Časť koalície je pripravená podporiť na post šéfa eurovýboru Tibora Mikuša z ĽS-HZDS. Neobávate sa, že budete so svojím kandidátom v tejto otázke odblokovaní?
- Keďže máme na Slovensku pomerný volebný systém, sile konkrétnej politickej strany v NR SR by mali zodpovedať posty vo vedení parlamentu a na čele výborov. Keďže v roku 2002 pripadol Smeru tzv. integračný výbor, je prirodzené, že trváme na dodržaní dohôd z roku 2002 a na obsadení postu predsedu výboru pre európske záležitosti naším kandidátom. Snahu HZDS úplne nelogicky a neopodstatnene obsadiť tento post netreba ani komentovať.
Budete, napriek zmenám v NR SR, akceptovať pôvodnú koaličnú dohodu, ktorá garantuje dve uvoľnené kreslá podpredsedov NR SR pre ANO a SDKÚ?
- Poslanci NR SR nie sú schopní zvoliť podpredsedov parlamentu. Neotravujme ľudí touto neschopnosťou. Rýchlo obsaďme post predsedu zahraničného výboru, ktorý patrí KDH a post predsedu výboru pre európske záležitosti, ktorý patrí Smeru. Potom sa vráťme k práci. Je smiešne, koľko energie sú schopní niektorí politici vynaložiť, keď ide o zvyšovanie platov a delenie funkcií.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. apríl 2024 13:05