StoryEditor

Šterbák: Proti Rakúsku s nezmeneným kádrom

07.04.2003, 00:00
Prvý blok prípravy na MS má za sebou slovenská hokejová reprezentácia, ktorá v Prievidzi v dvoch zápasoch zdolala Slovinsko 4:1 a 3:2. Najmä druhý duel však vyvolal kritické ohlasy za množstvo nedostatkov, keď mužstvo úradujúcich majstrov sveta prehralo s outsiderom záverečnú tretinu 0:2. O zhodnotenie doterajších poznatkov a názor na formovanie tímu sme požiadali asistenta reprezentačného trénera SR Jána Šterbáka. V ani jednom zo stretnutí ste nemali veľa dôvodov na spokojnosť...
-- Vedeli sme, že niektorí chlapci sa dlhšie neobjavili na ľade a preto aj občas viazla súčinnosť. Prvý zápas bol lepší, v druhom v poslednej tretine prišlo poľavenie, chýbalo nasadenie, zodpovednosť v herných činnostiach. To by sa nemalo stávať na takomto fóre, chceme iný prístup. A to bez ohľadu na to, že šancu dostali mnohí mladí a tým aj menej skúsení hráči.
Teda neprejavili dostatočný elán v boji o miesto v reprezentácii?
-- Boli chyby, ale nerúbal by som do chlapcov hlava-nehlava. Nebol to skrat, no niektorí sa musia etablovať na medzinárodnom ľade. Dúfam, že sa poučili. Práve v takýchto dueloch totiž treba rovnaké nasadenie od prvej minúty až do záveru.
Boli Slovinci vhodným partnerom?
-- Kto podceňuje tento celok, neberie do úvahy jeho pôsobenie v A-kategórii MS. Preveril nás, dobre bránil, možno až prehnane, preto sme museli pridať v ofenzíve. V tomto smere sa objavili naše rezervy. Hokej v Slovinsku naznačil vzostup, hráči sú húževnatí a my sme sa o tom presvedčili. Rozhodne oba duely splnili, čo sme od nich očakávali.
V druhom dvojbloku prípravy čakajú na vašich zverencov v stredu a vo štvrtok dve stretnutia s Rakúskom. Chystáte nejaké zmeny v kádri?
-- Nastúpime s rovnakým kádrom ako proti Slovinsku. Výrazné preosievanie však nastane po zápase s Českom v Trenčíne (17. apríla -- pozn. red.), kam prídu už aj chlapci z NHL. Po tomto stretnutí urobíme konečnú nomináciu na svetový šampionát.
Prvé poznatky ukazujú, že bude tvrdý boj o miesta vo výprave...
-- Sú typy, ktoré máme overené, niektorí ďalší vyvíjajú už teraz enormnú snahu, aby sa presadili. Teraz je ale skoro konkretizovať, pretože ešte máme v talóne príchod chlapcov z Európy -- Štrbáka a Pardavého z Fínska, Čierneho z Togliatti, ako aj Kropáča s Pištekom z českej extraligy. Závisieť bude najmä od momentálnej formy i toho, aký okruh kandidátov vlastne bude k dispozícii.
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 16:47